Tandem Chadli-Roofe hijst Anderlecht naar linkerkolom na makke partij

© PhotoNews
| Nacer Chadli luisterde zijn comeback in de basis op met een snel doelpunt.
Updated: 08-11-2019 - 23:18

Nacer Chadli stond na een lichte blessure opnieuw in de basis bij Anderlecht en dat zullen ze bij Zulte Waregem geweten hebben. Met een snel doelpunt bracht hij zijn ploeg op voorsprong. In de tweede helft kon de recordkampioen geen nieuwe blitzstart nemen, integendeel. Het moest uitkijken voor een tegentreffer van de West-Vlamingen, en die kwam er ook na dom balverlies van invaller Zulj. Maar die zette zelf orde op zaken met een assist voor Roofe: 1-2.

Met of zonder Chadli, het is een wereld van verschil. Dat zou gelden voor elke ploeg in deze competitie, maar nog net iets meer voor Anderlecht. De 59-voudige international stond na een lichte blessure opnieuw in de basis en liet zich meteen opmerken met een snel doelpunt. Dat kwam er op aangeven van Kemar Roofe, met wie de linksbuiten zich wonderwel verstaat.

Makke partij

Als de Brit en de Belg dit seizoen nog beter op elkaar ingespeeld raken, dan komt het misschien toch allemaal nog goed met Anderlecht. Sinds de komst van Vercauteren zijn de cijfers ook lang niet zo slecht. Met geen enkele nederlaag in de voorbije zes wedstrijden en 12 op 18 stond Anderlecht weer tussen de mensen. Alleen blijft het goede voetbal nog altijd beperkt tot een kwartier, maximum twintig minuten. Dat was zo vorige zondag tegen Cercle, en is op bezoek bij Zulte Waregem niet anders.

Halfweg de eerste helft zakte het tempo van de wedstrijd, de voorbode van een makke partij. Gelukkig voor Anderlecht konden de West-Vlamingen daar niet van profiteren. Verder dan een slap schot van Bruno kwam de thuisploeg niet, al moest Van Crombrugge zich toch een keer in de strijd werpen toen Larin plots alleen voor doel opdook. Vanuit de tribune zag Davy Roef hoe zijn concurrent met een uitstekende redding zichzelf op weg zette naar een zesde clean sheet.

Schlemiel Zulj alsnog de held

Maar daar slaagde straffe Hendrik niet in. Anderlecht is na zijn slechtste seizoensstart in meer dan 92 jaar toch opnieuw hofleverancier van de Rode Duivels voor de komende interlands. Logisch dat de Brusselaars met vuur begonnen te spelen. Al was het niet Chadli, Verschaeren of de verrassend opgeroepen Cobbaut, maar wel Zulj die de rol van Lucifer opeiste.

De voormalige 'beste speler van de Oostenrijkse competitie' kwam een kwartier voor affluiten een bleke Saelemaekers vervangen. En ook dat zullen ze bij Zulte Waregem geweten hebben. Bij een van zijn eerste balcontacten ging hij meteen de mist in. Net buiten het paars-witte strafschopgebied verspeelde hij knullig de bal aan Larin, en die wist daar wel raad mee. Het was voor de Canadees een koud kunstje om de bal voorbij Van Crombrugge te schieten: 1-1.

Hoongelach op de tribunes, want met al zijn geknoei had Zulj toch maar mooi een assist achter zijn naam staan. Niemand die op dat moment vermoedde dat hij dat aantal deze avond nog zou verdubbelen. Maar dat deed hij wel, en hoe. Door een bos van Zulte Waregemspelers speelde hij perfect in op Roofe. De Brit kwam zo alleen voor Bossut, eenmalig Rode Duivel, jawel, en pakte uit met een fantastische schijnbeweging. Ijzig kalm legde hij daarna het leer in het lege doel. En zo ging Zulj in een paar minuten van de hel naar de hemel.

Door deze 1-2-overwinning kan Anderlecht met 15 op 21 een aanvaardbaar rapport voorleggen en hijst het zich dankzij de tandem Chadli-Roofe naar de linkerkolom. Verder naar boven kijken heeft voorlopig weinig zin. Daarvoor is de kloof met de top drie nog te groot, zowel voetballend als in puntenaantal. Maar er wordt wel weer gewonnen en uiteindelijk is dat nog altijd het allerbelangrijkste.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?