Thierry Dailly, voorzitter van RWDM, bij het behalen van de titel in 1B en de bijhorende promotie naar eerste klasse

| Thierry Dailly, voorzitter van RWDM, bij het behalen van de titel in 1B en de bijhorende promotie naar eerste klasse.

Thierry Dailly reageert na reeks beschuldigingen: 'Dit zijn grove leugens'

MVDH
01/06/2023

Woensdag kwam het nieuws uit dat Thierry Dailly niet langer voorzitter is van RWDM. John Textor, de Amerikaanse eigenaar van RWDM, uitte een reeks zware beschuldigingen aan het adres van Dailly over onder meer verduistering van clubfondsen en gewelddadig gedrag. "Een reeks grove, stomme leugens", reageert de gevallen topman.

"Het is met een zwaar gemoed dat ik enkele ernstige problemen aan de orde moet stellen die zijn gebleken sinds ik het roer heb overgenomen en die hebben geleid tot de beëindiging van het mandaat van de heer Dailly als voorzitter van de raad van bestuur", aldus John Textor woensdag in een open brief die is gepubliceerd op de website van RWDM.

De Amerikaan ging verder met een aantal zware beschuldigingen tegen de voormalige voorzitter van de raad van bestuur. Hij noemde onder meer verduistering van clubfondsen, misbruik van zakelijke bevoegdheid en gewelddadig en intimiderend gedrag. Aan Sporza liet Dailly intussen weten dat al deze beschuldigingen “grote stomme leugens zijn". Hij beloofde daarop donderdag meer informatie te geven met de "échte details”.

"Of mijn verhaal bij de club voorbij is? Totaal niet”, klinkt het verder. “Dat mag niet, dat laat ik niet gebeuren. Dit is pure recuperatie van een man die twijfel probeert te zaaien. De mensen die me kennen, weten dat ik zo niet ben en ik ga me verdedigen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni