Thomas Detry zakt naar zesde plaats na derde ronde

© Thomas Detry
| De Brusselse golfer eindigde voor de tweede keer dit seizoen op de derde plaats.

Met een derde ronde van 73 slagen heeft Thomas Detry vier plaatsen moeten inleveren op het British Masters golftoernooi (European Tour/3 miljoen pond), dat doorgaat op Hillside golfbaan in het Engelse Southport.

Detry kende niet meteen een goed start. Met een bogey op de tweede en een dubbele bogey op de vierde hole was de Brusselaar meteen op achtervolgen aangewezen. De resterende veertien holes werkte Detry af met ups en downs.

Zo putte hij nog birdies weg op de holes vijf, zeven, elf, dertien en zeventien. Maar hij moest ook nog drie bogeys incasseren. De nummer 86 op de Europese ranglijst is nu zesde en telt vier slagen meer dan de Zweed Marcus Kinhult en de Engelsman Matt Wallace, die de leiding delen.

Nicolas Colsaerts zet ondertussen zijn opmars verder. De Brusselaar, die zich met een tweede ronde van 68 slagen kon plaatsen voor de eindfase en dag twee afsloot op een gedeelde 46e plaats, liep een derde ronde van 70 slagen en staat met nog een ronde te spelen op een gedeelde 32e plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?