Tine De Caigny schittert met de Red Flames tegen Litouwen

Tine De Caigny schittert met Red Flames tegen Litouwen

LG
© Belga
13/11/2019

Tine De Caigny was dinsdagavond in Leuven met liefst vijf doelpunten de absolute uitblinker in de 6-0 zege van de Red Flames tegen Litouwen, op de vierde speeldag in EK-kwalificatiegroep H.

"Bij Anderlecht heb ik wel al eens vijf keer gescoord, internationaal is het de eerste keer dat het lukt", bekende De Caigny na afloop. "Vijf keer scoren is sowieso al fijn en in die nieuwe shirts was het nog leuker. Ik zal heel goed slapen vannacht. Het shirt zal ik sowieso houden en de matchbal hebben ze me ook beloofd."

Dankzij meer gescoorde doelpunten dan Zwitserland staan de Red Flames ook aan de leiding in de groep. Beide landen hebben na vier speeldagen het maximum van de punten. "Doelpunten zijn belangrijk en dat weten we, maar we hadden onszelf geen druk opgelegd. We hadden gezegd dat we gewoon geduldig moesten blijven en dat de doelpunten dan wel zouden vallen. We hebben deze wedstrijd volwassen uitgespeeld."

Om de groepswinst zal er komend jaar nog twee keer gebikkeld moeten worden tegen Zwitserland, te beginnen met de thuismatch medio april.

"Dat wordt een topwedstrijd en dus kijk ik er zeker naar uit. Daar komt nog eens bij dat zij ons in de barrages voor het WK hebben uitgeschakeld. Door Zwitserland konden we niet naar het WK en dat gevoel leeft bij ons nog wel in de groep. We willen dus wel iets neerzetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , tine de caigny , red flames

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni