| Jakob Ingebrigtsen op de Memorial Van Damme, waar hij dit jaar het wereldrecord op de 2000 meter heeft verbroken.

Titelverdediger Jakob Ingebrigtsen geeft forfait voor EK veldlopen in Brussel

© belga
20/11/2023

Titelverdediger Jakob Ingebrigtsen komt niet naar het EK veldlopen in Brussel op 10 december. Dat blijkt uit de publicatie van de Noorse selectie op maandag. Hij zou licht geblesseerd zijn.

De voorbije dagen gingen er al geruchten dat Ingebrigtsen niet naar Brussel zou komen, en dat is nu dus bevestigd door de Noorse atletiekbond. De lokale pers weet dat het gaat om een kleine blessure die de olympische kampioen op de 1.500 meter er de afgelopen weken van heeft weerhouden om in topvorm te geraken. Henrik Ingebrigtsen, de oudere broer van Jakob, maakt wel deel uit van de Noorse selectie voor Brussel.

Sinds 2016 won Jakob Ingebrigtsen al elk jaar goud op het EK veldlopen, zij het bij de U20 of de laatste twee jaar bij de elite. Dit jaar verbrak hij nog het wereldrecord op de 2000 meter tijdens de Memorial Van Damme.

Isaac Kimeli, die vorig jaar brons won in Turijn en in 2018 al eens zilver in Tilburg, krijgt in Brussel een uitgelezen kans om in afwezigheid van Ingebrigtsen de Europese titel te veroveren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni