| Tom Boon, links, opnieuw volwaardig lid van de Red Lions.

De coach van de Red Lions, Michel van den Heuvel, heeft zaterdag een selectie met negentien namen bekendgemaakt voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Valencia. Dat vindt plaats van 13 tot 21 januari 2024. Opmerkelijk is de terugkeer van Brusselaar Tom Boon. Die ontbrak vorig jaar op het EK, nadat hij tien jaar onafgebroken Red Lion was geweest.

Van de 22-koppige selectie die eerder deze maand het Five Nations Tournament in Valencia won, vallen doelman Simon Vandenbroucke en aanvallers Nicolas de Kerpel en Cédric Charlier af. Aangezien enkele spelers met blessures kampen, zijn voorlopig negentien in plaats van achttien namen weerhouden. Eén speler wordt nog van de lijst geschrapt voor het vertrek naar Valencia, volgende week zondag.

Tom Boon, die afgelopen zomer ontbrak in de EK-selectie, behoort tot de negentien geselecteerde spelers.

De Red Lions (FIH 2), de regerende olympische kampioenen, spelen in de groepsfase van het kwalificatietoernooi in Valencia tegen Ierland (FIH 13), Japan (FIH 15) en Oekraïne (FIH 29).

De top twee in elke groep plaatst zich voor de halve finales van het kwalificatietoernooi. De twee finalisten mogen hun tickets voor Parijs boeken, net als de winnaar van de troostfinale.

Naast gastland Frankrijk zijn Nederland, Australië, Argentinië, Zuid-Afrika en India dankzij winst in hun continentaal kampioenschap al zeker van deelname aan het olympisch hockeytoernooi bij de mannen.

DE SELECTIE

Keepers: Loic Van Doren, Vincent Vanasch

Verdedigers: Loïck Luypaert, Gauthier Boccard, Arthur Van Doren, Alexander Hendrickx, Arthur De Sloover, Maxime Van Oost

Middenvelders: John-John Dohmen, Felix Denayer, Antoine Kina, Victor Wegnez, Arno Van Dessel

Aanvallers: Tom Boon, Florent Van Aubel, Tanguy Cosyns, Thibeau Stockbroekx, William Ghislain, Nelson Onana

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Tom Boon , hockey , Red Lions , Olympisch kwalificatietoernooi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni