EREMETAAL NIKIFOROV 2 BRUZZ ACTUA 1644
© Felix Goffin

Toma Nikiforov draagt vlag tijdens openingsceremonie Europese Spelen

© Belga
20/06/2019

Schaarbeeks judoka Toma Nikiforov krijgt de eer om vrijdagavond de Belgische vlag te dragen tijdens de openingsceremonie van de Europese Spelen in Minsk.

De judoka verdedigt in de Wit-Russische hoofdstad zijn Europese titel in de klasse tot 100 kg. Hij zegt vereerd te zijn dat de keuze van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) op hem viel.

"Het is voor mij een eer de Belgische vlag te dragen, zeker als je ziet hoeveel kampioenen onze delegatie telt. Er was keuze genoeg." De 26-jarige Schaarbekenaar verschijnt maandag op de tatami in Minsk.

België wordt tijdens deze tweede editie van de Europese Spelen vertegenwoordigd door vijftig atleten in elf sporten: boogschieten, badminton, boxen, gymnastiek (acrobatische en artistieke gymnastiek), judo, kajak, karate, kleischieten, sambo, tafeltennis en wielrennen.

Er staan in Minsk acht sporten op het programma met een directe link naar kwalificatie voor Tokio 2020. Dat zijn atletiek, badminton, boogschieten, judo, karate, schieten, tafeltennis en wielrennen. De openingsceremonie van deze tweede editie van de Europese Spelen gaat morgen/vrijdag 21 juni door om 22 uur plaatselijke tijd (21 uur Belgische tijd) in het Dinamo Stadium van Minsk. In datzelfde stadion wordt op 30 juni ook de sluitingsceremonie gehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Toma Nikiforov , judo, europese spelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie