© Michel Oosters

Topschutter RWDM krijgt twee jaar voor 58 kilo cannabis

© Belga
11/04/2018

Jean-François Mbuba, de 26-jarige profvoetballer bij RWDM, is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel. In een garagebox die hij huurde in Roeselare, lag 58 kilo cannabis opgeslagen.

Toen Mbuba nog voor Roeselare speelde, werd een man uit Roubaix betrapt met 58 kilo cannabis in de koffer van zijn wagen. Die cannabis was afkomstig uit een garagebox in Roeselare, gehuurd door Mbuba en zijn toenmalige vriendin. Die vriendin kreeg in eerste aanleg een werkstraf van 100 uur, Mbuba kreeg 8 maand met uitstel.

Zelf hield de voetballer altijd vol dat het ging om een wraakactie van zijn vriendin, omdat hij met meerdere vrouwen tegelijk bezig was. "Hij leeft voor zijn sport, hij heeft hier niks mee te maken!" pleitte Mbuba's advocaat.

Het hof van beroep geloofde die verklaring niet en verhoogde de straf voor de vlot scorende spits van RWDM zelfs tot twee jaar met uitstel en een boete van 6.000 euro. Zijn ex-vriendin krijgt in plaats van een werkstraf van 100 uur ook een gevangenisstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 6.000 euro. De man uit Roubaix werd veroordeeld tot twee jaar effectief.

Mbuba was eerder aan de slag bij Roeselare en Virton. Momenteel speelt hij voor RWD Molenbeek dat onlangs kampioen werd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Justitie, Samenleving, Jean-François Mbuba

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni