Topwedstrijden dan toch te zien via Numericable

© FM Brussel
28/07/2011
Ook de Nederlandstalige Brusselaars met een tv-abonnement bij Numericabe zullen de topwedstrijden in de Belgische voetbalcompetitie kunnen bekijken via Sporting Telenet. Daarover bereikten de twee kabelmaatschappijen een akkoord. Wie een abonnement heeft bij Voo kan voorlopig enkel de matchen volgen via Voo Foot, in het Frans.

Telenet en Voo verwierven de uitzendrechten voor de topwedstrijden van eerste klasse. In de gemeenten waar Telenet of Voo niet beschikbaar is, dreigden de inwoners en voetbalcafés die matchen moeten te missen.

Dankzij het akkoord kunnen voetbalfans de Belgische competitie nu wel in het Nederlands volgen in gemeenten met Numericalbe. Die aanbieder zal Voo Sport én Sporting Telenet op de buis brengen.

In gemeenten met Voo als kabelaanbieder, is voorlopig echter enkel het Franstalige voetbalaanbod beschikbaar. Dat is het geval in Elsene, Ukkel, Sint-Gillis, Evere en Sint-Pieters-Woluwe. De betrokken intercommunale Brutélé overleg echter nog met Telenet over een oplossing. De tijd dringt want vrijdag begint de competitie met de wedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni