Triatlete Claire Michel verovert EK-brons op olympische afstand

© Belga
01/06/2019

Claire Michel heeft vrijdag op het EK triatlon in het Nederlandse Weert de bronzen medaille behaald op de olympische afstand. Voor het eerst stond de Brusselse op een EK-podium. Na de wedstrijd reageerde ze opgelucht, omdat ze nu voldoet aan alle criteria die Adeps, het BOIC en de Internationale Triatlonfederatie opleggen met het oog op deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Brusselse legde de 1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af 1u46:55. Michel moest enkel de Britse Beth Potter, met een voorsprong van 1:10, en de Française Sandra Dodet, met een voorsprong van 13 seconden, voor zich dulden.

"Ik denk dat ik vooral goed gezwommen heb", reageerde de dertigjarige Michel. "Bij het fietsen vond ik snel aansluiting bij de kopgroep. We werkten goed samen om de eerste achtervolgers op anderhalve minuut te houden. Ik stemde nadien mijn wedstrijd af op Potter, die toch goed kan lopen. In het verleden deed ze voor Groot-Brittannië nog mee aan de Olympische Spelen op de 10.000 meter."

Olympische Spelen in Tokio

Michel had al mooie resultaten neergezet in de Wereldbeker en in Europa, maar nu staat ze voor het eerst op een EK-podium. "Dat doet veel plezier, maar nu voel ik toch een zekere opluchting. Ik voldoe aan alle gevraagde voorwaarden voor mijn contract met Adeps."

"Met een top vijf in de World Series beantwoord ik ook aan de criteria van het BOIC. En op basis van de wereldranking ben ik daardoor ook voorlopig zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio."

Zondag komt Michel nog met de Belgian Hammers in actie in Weert op de gemengde estafette.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Sporting Flagey , Claire Michel , triatlon , olympische spelen Tokyo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni