Triatlete Michel en Red Lions niet rouwig om uitstel van Spelen

© Belga
25/03/2020

Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio naar 2021 komt triatlete Claire Michel goed uit. De 31-jarige Brusselse herstelt van een zware knieblessure en stond voor een race tegen de tijd. De Red Lions, topfavoriet voor goud in het mannenhockey, hadden na het WK en het EK hun zinnen gezet op een unieke triple. "Maar in 2021 zullen de Red Lions nog sterker zijn."

Vier jaar geleden mocht Michel al eens proeven van de Olympische Spelen. Maar de Brusselse triatlete verliet Rio met een wrange nasmaak, want werd gedubbeld tijdens het fietsen en dus gediskwalificeerd. In Tokio wou ze persoonlijk revanche nemen, maar een zware knieblessure dreigde roet in het eten te gooien.

Nu de Zomerspelen door de wereldwijde coronacrisis met een jaar zijn uitgesteld, valt er een enorme druk van Michels schouders. "Om toch maar zo snel mogelijk competitief te zijn, zat ik constant tegen de limiet aan. En dan nog zou ik ten vroegste in juni kunnen hervatten. Nu kan ik het rustiger aan doen."

20200325_CLAIRE_MICHEL_BELGIAN_HAMMERS

| Claire Michel (rechts) veroverde in 2018 brons op de gemengde estafette, ook een olympisch nummer.

Michel vormt met Valérie Barthelemy, Marten Van Riel en Jelle Geens de Belgian Hammers, het Belgische gemengde estafetteteam. "Voor het team is dit uitstel ook een goede zaak", meent de Brusselse. "We maken nog allemaal progressie. Volgend jaar zijn we weer wat sterker."

Volgens Michel was uitstel overigens niet te vermijden. "Het zal geen makkelijke beslissing geweest zijn, maar het lijkt me wel de enige juiste. De wereld heeft momenteel belangrijker zaken dan sport aan te pakken. Sport is zo relatief, daar moet je je altijd bewust van blijven."

De Red Lions hebben alles in handen om het mannenhockey te blijven domineren.

Marc Coudron, voorzitter hockeybond

De Belgische hockeymannen zijn al Europees- en wereldkampioen en zouden deze zomer in Tokio voor een unieke triple gaan. "Maar in 2021 zullen de Red Lions nog sterker zijn", reageerde bondsvoorzitter Marc Coudron op het uitstel van de Spelen. "Ze hebben alles in handen om het mannenhockey te blijven domineren."

"Voor veel atleten is dit wel een zware dobber", beseft Coudron. "Sommige van onze hockeyers zullen er ook aan gedacht hebben om deze zomer in Tokio in schoonheid hun carrière te beëindigen. Ze zullen er nog wel een jaartje bij kunnen doen, maar de concurrentie van de jongere generatie wordt alsmaar sterker."

Over een eventuele contractverlenging voor de Nieuw-Zeelander Shane McLeod, voorlopig tot januari 2021 bondscoach van de Red Lions, wou Coudron zich niet uitspreken. "Laat ons eerst eens horen wat McLeod zelf wil doen na dit uitstel."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Olympische Spelen Tokio , Claire Michel , Red Lions , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni