Tubeke tegen Union wordt duel tussen topschutters

© PhotoNews
| Youssouf Niakaté, hier aan het werk tegen KV Mechelen, etaleerde tegen Roeselare zijn hoogvorm met een wondermooi doelpunt.

Union opent vanavond de zevende speeldag in eerste klasse B op het veld van Tubeke. Na een deugddoende thuisoverwinning tegen Roeselare, wil het de goede lijn doortrekken tegen de Waals-Brabanders. Met een zege staat Union minstens een dag op de tweede plaats in het klassement.

Youssouf Niakaté. Dat is vanavond in de wedstrijd tussen Union en Tubeke opnieuw de man die de harten van de Unionisten sneller moet laten slaan. De 25-jarige Franse aanvaller pakte vorige week uit met een karategoal à la Ibrahimovic en bezorgde zijn ploeg met een tweede treffer de overwinning. Union klom zo van de laatste plaats in het klassement naar een aanvaardbare vierde stek.

Niakaté versus Henri

Man in vorm Niakaté is met zeven goals topschutter in eerste klasse B en hij wil dat aantal tegen Tubeke maar al te graag verder aandikken. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden want Tubeke zit in een negatieve spiraal. Het won op de vorige speeldag wel thuis tegen OHL, maar moest in de twee confrontaties daarvoor wel het onderspit delven tegen Westerlo en KV Mechelen.

Al hebben ze met bij Tubeke met Thomas Henri ook een spits rondlopen die de goal weet staan. Hij ramde er al zes tegen de netten. Zo wordt Union tegen Tubeke een duel tussen de (voorlopig) twee beste aanvallers in deze reeks.

Wat kan Selemani?

Tot slot mogen de supporters van Union ook nog iets verwachten van Faïz Selemani. Hij verving tegen Roeselare de geschorste Tabekou en toonde meteen dat hij talent zat heeft. Hij wordt ook nu weer in de basisopstelling van trainer Luka Elsner verwacht. De aftrap in het Leburtonstadion wordt vanavond gegeven om 20u30. Een matchverslag van Jeroen Roppe kan je na afloop van de wedstrijd lezen op BRUZZ.be.

Vergelijk hieronder zelf het weergaloze doelpunt van Niakaté tegen Roeselare met dat van Ibrahimovic bij LA Galaxy:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?