| (archiefbeeld) Phoenix Brussels gaat de komende drie seizoenen als Circus Brussels door het leven

Tumba keert terug bij Brussels, dat van naam verandert

© Belga
17/06/2022

Kevin Tumba keert terug bij Brussels, zo maakte het BNXT League-team donderdag bekend op zijn jaarlijkse persconferentie aan het einde van het seizoen in Kinepolis. De komende drie seizoenen gaat de club niet langer als Phoenix Brussels door het leven, maar wel als Circus Brussels.

Hoewel er nog twee spelers aangetrokken moeten worden om de kern te vervolledigen, werden er donderdag drie buitenlandse versterkingen aangekondigd bij de club die de komende drie seizoenen niet langer als Phoenix Brussels, maar als Circus Brussels door het leven gaat.

Gewezen Belgian Lion Tumba, een 31-jarige center van 2m06 groot, keert terug op het oude nest. Daarnaast komen ook de 24-jarige Duitse point guard Ferdinand Zylka (Karlsruhe), de 27-jarige Litouwse small forward Rytis Pipiras (Nyiregyhaza) en de 29-jarige Zweedse power forward Willam Gutenius de gelederen versterken.

Jean-Marc Jaumin, de nieuwe coach van Circus Brussels, zal geassisteerd worden door Randy Oveneke in de nieuwe basketbalcampagne van de hoofdstedelingen. De ambitie daarin is een stek in de Elite Gold, in de tweede ronde met de beste Nederlandse ploegen.

Met de Stad Brussel werd een nieuwe driejarige overeenkomst gesloten. Brussels blijft evenwel spelen in Neder-Over-Heembeek, uitgezonderd een of twee matchen in Paleis 12 op de Heizel, waaronder al zeker de ontmoeting met Spirou Charleroi op 16 oktober.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni