| Supporters van RWDM bestormden het veld na de verloren promotiefinale tegen Seraing (archiefbeeld).

Twee wedstrijden achter gesloten deuren met uitstel voor zowel Seraing als RWDM

© Belga
02/06/2022

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft zowel Seraing als RWDM veroordeeld tot een boete van 5.000 euro en twee thuiswedstrijden achter gesloten deuren met uitstel voor wangedrag van hun supporters. Tijdens de terugwedstrijd van de promotiefinale bestormden eerst de thuisfans van Seraing het veld. Na uitdaging kwamen Brusselse fans ook op het veld. Daar kwam het zes minuten lang tot gevechten tussen de supporters.

Op 30 april verzekerde Seraing zich na een zwaar bevochten 0-0 tegen RWDM van het behoud, dankzij hun 0-1 uitoverwinning een week eerder. Na affluiten betraden de supporters van de Luikse club het veld om te vieren met hun ploeg. Een deel van de fans trok naar het uitvak om de aanhangers van de tegenstanders uit te dagen waarop die ook het veld betraden.

De stewards, die volgens het verslag van de Match Delegate nochtans goed voorbereid waren, konden niets inbrengen tegen de bestorming. Pas nadat de politie ingreep, zo'n zes minuten nadat beide supportersgroepen op het veld waren gekomen, kon de relatieve rust weerkeren in het stadion.

Seraing-fans klopten eerder tijdens de wedstrijd op de dug-out van de uitploeg met veel lawaai en een gebroken plexiglas tot gevolg. Voor tijdens en na de wedstrijd staken ze ook pyrotechnisch materiaal af en gooiden onder andere muntstukken en aanstekers op het veld.

Het Disciplinair Comité veroordeelde op woensdag ook Antwerp en Charleroi tot boetes. Antwerp moet 2.500 euro betalen voor twee gegooide bekers en enkele flessen drank, waaronder een fles Corona die op het veld belandde, tijdens hun laatste thuiswedstrijd in de Champions' play-off. Charleroi-supporters staken op dezelfde speeldag thuis minstens 16 stuks pyrotechnisch materiaal af, hun club moet 5.000 euro betalen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni