| Karel Geraerts na de vijfde competitienederlaag in Westerlo.

Op de 27ste speeldag van de Jupiler Pro League verloor Union zaterdag in 't Kuipje van Westerlo opnieuw. Net als vorige week tegen Standard werd het 4-2. Daardoor zien de Brusselaars de achterstand op leider Racing Genk oplopen tot tien punten.

Nu de beslissende maanden in de competitie eraan komen, lijkt Union met een vormdip te kampen. Ondanks de aanwezigheid van aanvoerder Teuma, die vorige week in de thuiswedstrijd tegen Standard nog met een blessure van het veld moest, begonnen de Brusselaars weinig geconcentreerd aan de wedstrijd in Westerlo. Na twintig minuten had de ploeg van trainer Jonas De Roeck daar al maximaal van geprofiteerd door twee keer te scoren. Van den Keybus en Chadli maakten de doelpunten.

Net voor de rust bracht Boniface Union terug tot 2-1. Toen de sterke Nigeriaan halverwege de tweede helft ook voor de 2-2 zorgde, leek de vice-kampioen eindelijk greep op de wedstrijd te krijgen. Dat bleek een misvatting. Lazare maakte in de 70ste minuut een domme penaltyfout, waarna De Cuyper Westerlo vanop de stip opnieuw op voorsprong bracht.

Union kon daarna geen vuist meer maken en zag Dorgeles nog de 4-2 maken. Dezelfde score als vorige week in het Dudenpark tegen Standard.

Met het oog op de terugwedstrijd in de halve finale van de beker in en tegen Antwerp, volgende donderdag, leverde de ploeg van Karel Geraerts alles behalve een overtuigende prestatie. In de Bosuil verdedigt Union een 1-0-voorsprong. Donderdag zal de ploeg toch met meer overtuiging moeten voetballen om over anderhalve maand de finale in het Koning Boudewijnstadion te kunnen spelen.