Cameron Puertas beseft dat de nederlaag tegen Standard onafwendbaar is.

Union lijdt eerste competitienederlaag sinds vijf maanden

© Belga
19/02/2023

Standard heeft Union Sint-Gillis zaterdagavond op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste competitienederlaag sinds 11 september 2022 aangesmeerd. Bovenop het verlies moesten de Brusselaars ook toezien hoe eerst nieuwkomer Yorbe Vertessen en daarna aanvoerder en smaakmaker Teddy Teuma met blessures uitvielen.

De Rouches staken met een 2-4 overwinning de drie punten op zak, waarmee Union een einde ziet komen aan een ongeslagen reeks van maar liefst 17 competitiewedstrijden. In de rangschikking laten de Brusselaars met 56 punten na om als nummer twee te naderen op koploper Racing Genk (63 punten). Standard zit met 41 punten op de vijfde plaats dan weer in het spoor van Club Brugge (42 punten).

Tussen de 20e en de 25e minuut was het Dudenpark getuige van een doelpuntenkermis. Philip Zinckernagel (20.) dribbelde zich eerst een weg langs Anthony Moris, alvorens de door de buitenspelval geglipte Yorbe Vertessen (22.) de stand weer in evenwicht bracht namens de Unionisten. Dat deed hij met een overhoeks schot. De Luikenaars waren echter niet van slag: Steven Alzate (25.) murwde zich door de thuisdefensie en trapte de bal via de deklat in doel. Union ontsnapte in de blessuretijd van de eerste helft aan een dubbele achterstand toen Zinckernagel met een kopbal de paal op zijn weg vond.

Vertessen en Teuma out

Na de onderbreking kreeg Union al snel een fikse opdoffer te verwerken: een trekkebenende Vertessen moest noodgedwongen de strijd staken. Toch toonde USG andermaal veerkracht: Simon Adingra, in de ploeg gekomen aan het begin van de tweede helft, schilderde de bal op het hoofd van Victor Boniface (66.), die onhoudbaar binnenkopte.

Een kwartier voor tijd moest Union plots verder zonder zijn aanvoerder. Teddy Teuma, de aanjager van het team, viel na een duel uit met een knieblessure. Nu de drukste en belangrijkste periode van het seizoen voor de ploeg van Karel Geraerts eraan komt, met nog meer competitiewedstrijden, de return van de halve finale in de Beker en Europese duels in de Europa League, is dat extra vervelend nieuws.

De spectaculaire en bitsige wedstrijd leek op een puntendeling te eindigen, tot William Balikwisha (85.) en Aron Dønnum (90.+8) voor de bezoekers alsnog wisten te scoren.

Eerder op zaterdag zette Antwerp moeiteloos Eupen opzij met 2-0. Zij naderen in het klassement tot op drie punten van Union.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union Saint-Gilloise, Standard, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni