Twintiger overleden tijdens 20 kilometer

© brusselnieuws.be
30/05/2011
Een jonge deelnemer aan de 20 kilometer door Brussel is tijdens de wedstrijd onwel geworden en bezweken. Dat meldt de politie van de zone Brussel-Elsene. Het gaat om een jongeman geboren in 1985.

De 26-jarige Gentenaar Bart Leemans is onwel geworden op zo'n 800 meter van de finish. Hij is nog afgevoerd naar een ziekenhuis maar is daar overleden. "We leven mee met de familie van de jongeman," reageert organisatrice Carine Verstraeten op het spijtige nieuws. Een andere jonge twintiger raakte oververhit tijdens de stratenloop. Hij wordt in een kunstmatig coma gehouden, maar verkeert niet in levensgevaar.

Fris in de voormiddag en dan een pak warmer tijdens de race. Plus een strakke wind. Het zijn verraderlijke condities voor wie ongetraind of iets te enthousiast van start gaat. Een verplicht medisch attest zoals bij vele buitenlandse sportevenementen wordt in Brussel niet overwogen. "Wij geven de deelnemers de raad om vooraf langs te gaan bij de dokter maar dat is niet verplicht," klinkt het.

In totaal moesten dertien deelnemers voor verzorging naar het ziekenhuis. Langs het parcours heeft het Rode Kruis 540 deelnemers verzorgd. "Soms gaat het wel enkel om een massage," aldus nog Verstraeten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni