Marokkaan El Qady wint 20 km door Brussel

© tvbrussel
29/05/2011
De Marokkaan Najim El Qady heeft zondag de 32ste editie van de 20 km door Brussel gewonnen in een tijd van 59 minuten en 41 seconden. Hij was daarmee 25 seconden sneller dan Gino Debo (1:00.06). De aangekondigde zeppelin van tvbrussel bleef aan de grond wegens te veel wind.

De Burundees Willy Nduwimana werd derde (1:01.21), zijn landgenoot Onesphore Nkunzimana, de winnaar van vorig jaar, werd dit jaar maar vierde.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Burundese Francine Niyonizigiye (1:12.08). De Brusselse Catherine Lallemand werd tweede (1:13.22).

De 20 km gingen zondag om 15 uur onder een stralende hemel van start aan de Esplanade van het Jubelpark. Het deelnemersaantal was beperkt tot 30.000. Zij begonnen aan de wedstrijd in drie opeenvolgende golven. Het parcours ging onder meer via de Wetstraat, het Poelaertplein, het Ter Kamerenbos om ten slotte aan te komen aan het Jubelpark.

Onder de deelnemers 28 procent vrouwen. 95 nationaliteiten waren vertegenwoordigd. 71 deelnemers vierden zondag hun verjaardag.

De 20 km door Brussel werden live uitgezonden door tvbrussel. Luchtbeelden waren er evenwel niet want de ingehuurde zeppelin bleek niet opgewassen tegen de sterke wind.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni