Ukkelaar plaatst zich voor WK Fortnite in New York

© RTBF
| Howard Castiaux neemt deel aan het WK Fortnite.

Howard Castiaux, alias Noward, heeft zich geplaatst voor de eindronde van het WK van de ontzettend populaire videogame Fortnite. Van 26 tot 28 juli zal de 23-jarige Ukkelaar ons land vertegenwoordigen in New York.

Zelden is een hype zo groot als nu bij de game Fortnite: Battle Royale. Het doel van het videospel is simpel: wie in een gevecht met 100 spelers het langst overleeft, wint. Fortnite, bekend ook van de ludieke dansjes, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste games ter wereld met meer dan 40 miljoen spelers.

Niet zomaar een hobby

Om het kaf van het koren te scheiden, kon een WK Fortnite dan ook niet uitblijven. De Ukkelaar Howard Castiaux slaagde erin zich te plaatsen, wat op zich al een prestatie is. "Toen ik de resultaten van de kwalificaties zag, was dat een enorme ontlading. Na zoveel stressvolle weken hadden we eindelijk bereikt wat we wilden", zegt hij in Le Soir.

De 23-jarige Castiaux, die zichzelf in-game 'Noward' noemt, zal in New York deelnemen aan de duocompetitie aan de zijde van de Zwitser Jérémy Dang. Samen versloegen ze liefst 3.000 tegenstanders in een voorronde die drie weekends lang duurde. Fortnite is voor Castiaux dan ook niet zomaar een hobby.

30 miljoen dollar

De Ukkelaar zette zijn ingenieurstudies aan de ULB even op pauze om zich toe te leggen op zijn Fortnite-carrière. Hij speelt drie tot vijf uur per dag. "Maar we praten ook veel over strategie en dus besteden we makkelijk acht tot tien uur aan het spel. Timing is alles; je moet de kansen grijpen die zich voordoen."

Op het WK valt trouwens ook een mooie som geld te verdienen. De totale prijzenpot bedraagt 30 miljoen dollar. Bovendien kunnen Castiaux en Dang er ook een profcontract in de wacht slepen als ze zich in de kijker weten te spelen. "Ik zie wel wat er op me afkomt", aldus 'Noward'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?