© La Capitale | Howard Castiaux werd knap dertiende in het dubbelspel op het WK Fortnite: Battle Royale in New York.

Howard Castiaux uit Ukkel knap dertiende op WK Fortnite: Battle Royale

MVH
© BRUZZ
29/07/2019

Slechts 23 jaar is Howard Castiaux, alias Noward, uit Ukkel. Samen met gamebuddy Jérémy Dang, aka 4zr, veroverde hij de dertiende plek in het dubbelspel op het WK Fortnite: Battle Royale. Dat vond afgelopen zaterdag 27 juli plaats in New York.

Fortnite is een videospel dat sinds anderhalf jaar enorm populair is bij jongeren en kinderen. Je begint met een aantal spelers in dezelfde ruimte, en het doel is om zolang mogelijk te overleven. Afgelopen weekend vond de finale van het wereldkampioenschap plaats.

Om een ticket in de wacht te slepen versloegen Noward en de 14-jarige Zwitser 4zr maar liefst 3000 andere spelers. Dat gebeurde in de Winter Royale EU finale, waar het duo zesde werd.

Het was in elk geval een erg spannende finale in New York, staat te lezen op het Twitter account van Esports Club, een organisatie die al het laatste nieuws in de gamewereld opvolgt. Pas in de 6e en laatste ronde wisten Howard en Jérémy de top 20 binnen te sluipen, met dank aan een 'Victory Royale'. Dit betekent dat je als laatste speler overblijft en dus de ronde wint.

Deze stunt leverde hen een knappe 13e plaats op in het eindklassement. Hierdoor komen beide spelers mogelijk in aanmerking voor een profcontract, al blijft het nog even afwachten. Met e-sport valt tegenwoordig grof geld te verdienen.

Beide spelers maken trouwens deel uit van het COOLER team, uit Groot-Britannië. De andere 2 leden van dat team, Nyhrox en Aqua, wonnen het wereldkampioenschap dubbelspel en verdienden zo samen 2,6 miljoen euro.

Wanneer Castiaux aan het spelen is kan je hem live volgen via Twitch.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Cultuurnieuws, Fortnite, WK, New York, finale

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie