| De landskampioen komt onder stoom in de Belgische hockeycompetitie.

Ukkelse clubs Leopold en Racing duiken op kop winterstop in

© Belga
14/11/2021

Recordkampioen Leopold, dat met 3-7 won bij Herakles, neemt na de twaalfde speeldag de koppositie opnieuw over ten koste van de Waterloo Ducks en Dragons. Buur en stadsrivaal Racing hielp Leopold een handje door Dragons (2-4) te verslaan. De Ukkelaars volgen in het kielzog van Leopold. De Watducks gingen onderuit in Gent (3-2).

Dragons haalde op eigen veld snel na de pauze een 0-2 achterstand op tegen Racing, maar moest alsnog de duimen leggen met 2-4. De Watducks keken dan weer tegen een 3-0 achterstand aan bij Gent na drie kwarts. Verder dan 3-2 geraakten ze niet meer op Oost-Vlaamse bodem.

Orée slaagde erin de negatieve spiraal te doorbreken met een 5-0 triomf tegen hekkensluiter Antwerp. Leuven en Beerschot gaven elkaar geen duimbreed toe en kwamen beiden niet tot scoren. Braxgata en Daring - de derde Brusselse club in de hoogste hockeyklasse - hielden elkaar ook in evenwicht (1-1).

Leopold herfstkampioen

Het Ukkelse Leopold kroont zich tot herfstkampioen met 23 punten uit 12 wedstrijden. De grote rivaal Racing wipt naar de tweede plaats, eveneens met 23 punten, terwijl de Watducks terugzakken naar de derde plaats met 21 stuks. Zowel Racing als Watducks heeft een wedstrijd meer op de teller. Dragons vervolledigt de top 4 met 20 eenheden na 12 matchen.

In hun zog volgen Gent en Oree (19 ptn.), Herakles (17 ptn.), Leuven (16 ptn.), Braxgata (14 ptn.), Daring (13 ptn.), Beerschot (12 ptn.) en Antwerp (7 ptn.). De competitie hervat opnieuw op zondag 27 februari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni