| Mohamed Amoura, de uitblinker van het competitiebegin, scoort het vierde doelpunt van Union.

Union alleen aan kop na afgetekende zege tegen STVV

© Belga - BRUZZ
08/10/2023

Tot verbazing van velen (de club onderging in de zomer een complete metamorfose na de verkoop van heelwat bepalende spelers) is Union na een derde van de reguliere competitie alleen leider in de Jupiler Pro League. Union versloeg in de laatste wedstrijd van de tiende speeldag STVV met 0-4.

Nilsson was na ruim een kwartier dichtbij de 0-1 op Stayen. Het schot van de boomlange Zweed stierf op de paal. Vlak voor de pauze sloeg Union tweemaal toe. Castro-Montes verschalkte Suzuki met een knappe volley.

Op aangeven van de VAR kregen de bezoekers op slag van rust een penalty, nadat Puertas werd aangelopen door Smets. Nilsson faalde niet vanaf de stip: 0-2.

Vlak voor het uur legde Nilsson de match in een beslissende plooi. Hij kopte een voorzet van Puertas eenvoudig binnen. Op het einde zette de ingevallen Amoura zijn turbo nog eens aan, om na een snelle uitbraak de 0-4 binnen te duwen.

Union trekt zo met een vierde opeenvolgende competitiezege de interlandbreak in. Met 22 punten voert het team van Alexander Blessin de stand aan. Anderlecht is de eerste achtervolger met 21 punten. AA Gent, dat zondagavond 1-1 gelijkspeelde tegen Racing Genk, volgt op de derde plaats met 20 punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union , Jupiler Pro League , Mohamed Amoura , gustaf nilsson

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni