Het duel in de Proximus League tussen Union en leider Antwerp wordt zondag om 15 uur wel degelijk in het Joseph Mariënstadion van Union in Vorst gespeeld. Dat meldt Thibault De Gendt, de Competitions Director van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), dinsdag. Zo komt een einde aan de zoektocht naar een stadion, nadat de burgemeester van Vorst een wedstrijdverbod had uitgevaardigd omdat hij een overrompeling vreesde van Antwerp-supporters. Die hopen in het stadion van Union de titel te vieren.

Na het wedstrijdverbod was Union op zoek gegaan naar een alternatief, maar zonder resultaat. Onder meer het Koning Boudewijnstadion, het Molenbeekse Edmond Machtensstadion en de stadions van Sint-Truiden en Anderlecht werden in overweging genomen. Uiteindelijk zal de wedstrijd gewoon doorgaan in het stadion van Union. Burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) laat de wedstrijd toe, op voorwaarde dat er een groot scherm komt in Antwerpen om te verhinderen dat duizenden fans zonder ticket naar Vorst afzakken.

Zonder stadion dreigde een forfaitnederlaag voor Union, dat de punten nodig heeft om zich te handhaven in de top 8. Op de website 2dehands.be circuleerde een oproep om een stadion te vinden voor 15.000 Antwerp-fans.

Solidariteit
Voorzitter Jürgen Baatsch was niet te spreken over de onwil van met name Anderlecht om zijn stadion ter beschikking te stellen. "Het stadion van Anderlecht was vrij, maar zij willen niet met ons samenwerken", zei hij aan Sporza. "Volgens hen zou het veld overbelast worden en zouden de Antwerp-fans het stadion afbreken, maar dat is nonsens. Ik ben heel kwaad op het bestuur van Anderlecht. Waar is de solidariteit?"

Op de 33ste speeldag in de tweede klasse gaat Antwerp op bezoek bij Union. Als de oudste club van het land meer punten pakt op bezoek bij Union dan Eupen thuis tegen Geel, dan is Antwerp kampioen en promoveert het naar de hoogste afdeling. Het team van David Gevaert zag afgelopen weekend de voorsprong op eerste achtervolger Eupen immers tot drie punten groeien. Op de laatste speeldag volgt een duel tussen 'The Great Old' en Eupen op de Bosuil.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni