| De Union-supporters toen ze nog naar het stadion mochten.

Union brengt meeste geld binnen voor kerstactie

© Belga - BRUZZ
29/12/2020
Updated: 29/12/2020 07.28u

De veiling van voetbaltruitjes van de acht ploegen in 1B bracht ruim 32.000 euro op voor de jaarlijkse kerstactie, zo maakte de Pro League maandag bekend. Het truitje van Lierse-verdediger Yentl Van Genechten bracht met 1.250 euro het meeste op. De supporters van de Pallieters deden samen met die van Union de grootste duit in het zakje.

Tijdens het kerstvoetbal afgelopen weekend droegen alle voetballers in 1A een speciaal shirt, met daarop het logo van Younited Belgium, de sociale partner van de Pro League. In 1B gebeurde een gelijkaardige actie, maar droegen de spelers het speciale shirt een week eerder al. De veiling begon dan ook wat vroeger dan voor de 1A-shirts, maar eindigde zondagavond (om 21.00 uur).

Union en Lierse brachten van de acht teams in 1B met 5.328 euro het grootste bedrag binnen. Daarna volgen Club NXT (5.260 euro), RWDM (5.260 euro), Deinze (3.759 euro), Seraing (3.286 euro), Westerlo (2.869 euro) en Lommel (2.224 euro). In totaal leverde de online verkoop van 1B-shirts zo'n 32.709 euro op.

Bova en Vanzeir

Voor het shirt van Yentl Van Genechten, een twintigjarige rechtsachter van Lierse, had een supporter liefst 1.250 euro veil. Dat is voorlopig het duurste item van de hele veiling met een ruime voorsprong op Simon Mignolet (Club Brugge/780 euro). De tweede plek in het 1B-klassement is voor Senne Lammens, de doelman van Club NXT (739 euro).

Bij RWDM brachten de gesigneerde truitjes van Anthony Bova (555 euro) en Leonardo Rocha (415 euro) het meeste geld in het laatje. Dante Vanzeir, de topschutter van Union, veilde dan weer het duurste shirt bij de leider in 1B. Er viel een bod van 400 euro te noteren.

ANTHONY_BOVA_RWDM

| Anthony Bova verkocht het op twee na duurste shirt van de 1B-veiling.

Dak- en thuislozencompetitie

Younited Belgium zal het opgehaalde geld gebruiken om een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid te organiseren. Er zijn 28 Younited-teams. Elk team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk, inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport, crisis- en opvangcentra.

De veiling van specials en 1A-shirts gaat nog door tot 30 december (21u00). Vorig jaar leverde de twaalfde kerstactie een recordbedrag van 140.000 euro op. Met nog een tweetal dagen te gaan, is de Pro League goed op weg om daarboven te gaan. De kaap van 130.000 euro is intussen al gerond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , L'USG , RUSG , Union Saint-Gilloise , liefdadigheid , eerste klasse b

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni