1835 Union Philippe Bormans 3

| Philippe Bormans, CEO van Union

Union-CEO Philippe Bormans stapt uit raad van bestuur Pro League

KVDP
© BRUZZ - Belga
20/06/2023
Updated: 20/06/2023 15.19u

Philippe Bormans, de CEO van voetbalclub Union Saint-Gilloise, zetelt niet langer in de raad van bestuur van de Pro League. Dat bevestigt zijn club. Bormans diende maandagavond zijn ontslag in uit onvrede met de werking van de raad van bestuur.

De raad van bestuur van de Pro League telt zes leden, waarvan vier in clubverband. Naast Union hebben RSCA, Antwerp en Lommel er een zitje, maar Bormans stapt nu dus op. In de raad van bestuur vertegenwoordigde hij de K11, de elf kleinste clubs in de eerste klasse.

De samenstelling van de raad zorgt voor onvrede bij Bormans: "Ik heb altijd geprobeerd om de dertien clubs te vertegenwoordigen, maar alleen in de Raad is het gewoon niet mogelijk om genoeg gewicht te kunnen zetten op de werking. Ik heb voor mezelf na een jaar 'Football First' (het plan dat Parys doorvoerde vorige zomer, red.) de rekening gemaakt en ik geloof niet dat ik nog een rol kan spelen in deze samenstelling."

De twee onafhankelijken in de RvB, momenteel Isabelle Mazzarra en Bart De Smet, dienen als neutrale stemmen die per topic kant kunnen kiezen. Ondanks hun goede intenties, lukt dat niet helemaal, meent de CEO. "Ze zijn te weinig betrokken in de dagelijkse werking van de clubs om echt te kunnen wegen. Ik hoop dat de samenstelling en de werking onder de loep genomen wordt, het is zo niet gebalanceerd."

Dat er veel tijd kruipt in de Raad van Bestuur, hielp Bormans in zijn beslissing. "Er zijn veel goede dingen gebeurd, op lange termijn staan we al even voor grote uitdagingen. Ik heb het altijd met overgave gedaan, maar ik maak voor mezelf regelmatig de analyse. Union is ook een kleine club. Als je merkt dat er dan niet geluisterd wordt naar de bezorgdheden, wordt het moeilijk."

Pro League-CEO Lorin Parys ontving het afscheid van Bormans maandagavond en focust op de positieve kant van het verhaal: "Ik apprecieer Philippe en ik wil hem bedanken voor de inzet. Er is hem alleszins veel succes gewenst met het uitbouwen van Union." De Pro League zal een oproep doen voor de opvolger van Bormans, waarover de K11 zal beslissen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni