Karel Geraerts, hier nog als T2 van Union Saint-Gilloise in december 2021, wordt hoofdtrainer van de club in het seizoen 2022-2023

Union-coach Karel Geraerts voor terugmatch Leverkusen: 'Moeten in onszelf geloven'

© Belga
19/04/2023

Union-coach Karel Geraerts blikte woensdag met vertrouwen vooruit naar de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Europa League, donderdag (om 21 uur) in het Lotto Park in Anderlecht tegen Bayer Leverkusen. Union speelde vorige week in de heenwedstrijd in Duitsland 1-1 gelijk.

"Ik verwacht een goede wedstrijd", begon Geraerts. "Er ligt veel druk op de wedstrijd. Beide ploegen zijn in goeden doen en kunnen naar de halve finales. We treffen een zeer goede tegenstander, maar moeten in onszelf blijven geloven."

Geraerts lichtte woensdag ook een tipje van de sluier op over hoe hij zijn team wil zien spelen. "We proberen in elke wedstrijd de ruimtes voor de tegenstander te beperken, maar dat wordt tegen een ploeg als Leverkusen, met veel beweging en snelheid, nog belangrijker. We zullen verder ook aanvallend moeten denken om ons te kunnen kwalificeren."

De Union-coach kan op een bijna volledig fitte selectie rekenen. Enkel invallersdoelman Lucas Pirard kampt met een rugblessure. Verdediger Siebe Van der Heyden ontbreekt wel door schorsing. De Japanner Koki Machida lijkt donderdag zijn vervanger te zullen worden. "Het was voor Koki belangrijk te kunnen spelen tegen Seraing zondag", aldus Geraerts. "Hij heeft ritme kunnen opdoen. Ik neem morgen mijn beslissing over wie zal spelen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni