| Bart Nieuwkoop infiltreerde en trapte zijn eerste doelpunt voor Union feilloos tegen de netten (archiefbeeld).

Union dreigt Bart Nieuwkoop te verliezen aan Feyenoord

JP
© BRUZZ
09/08/2023

Bart Nieuwkoop (27) vertrekt bij Union en gaat opnieuw voor Feyenoord voetballen. Dat bericht Het Nieuwsblad. De deal komt normaal gezien woensdag nog in orde. Union zou ook een bod gedaan hebben op Mats Rits (30), middenvelder van Club Brugge.

Volgens Het Nieuwsblad deed Feyenoord een aantrekkelijk bod van zo'n 3,5 miljoen euro voor de bekwame wingback van Union. Geen gemakkelijke keuze voor Union, want de man is een hoeksteen binnen het team van coach Alexander Blessin. Aan de andere kant loopt Nieuwkoops contract bij Union af. Vanuit dat perspectief, valt het te begrijpen dat Union hem van de hand zou doen.

Gelijktijdig zouden er onderhandelingen bezig zijn met Mats Rits (30). Union zou, net als Anderlecht, een bod gedaan hebben op de middenvelder van Club Brugge. Union wil geen uitspraken doen over de transfers van Nieuwkoop of Rits voordat de contracten zijn ondertekend.

Dinsdag raakte bekend dat Senne Lynen zal vertrekken. De 24-jarige centrale middenvelder verlaat Union Sint-Gillis voor het Duitse Werder Bremen, zo bevestigde zijn nieuwe club dinsdagmiddag. En hij is niet de enige. Eerder dit seizoen vertrokken heel wat andere spelers die vorig seizoen zo bepalend waren voor Union in de Europa League.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni