Union dreigt beloftevolle coach na één seizoen te verliezen

© Photonews
| Luka Elsner leverde vorige seizoen een topprestatie af met Union. Hij kiest nu voor een avontuur bij Amiens in de Franse Ligue 1.

Luka Elsner staat op het punt om een contract te tekenen bij Amiens SC in de Franse hoogste afdeling. Elsner zal komend seizoen dus zo goed als zeker niet in dug-out zitten van Union Saint-Gilloise. De club is al gestart met de zoektocht naar een opvolger, want morgen (donderdag) start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Elsner legde eerder al een aanbod van 1A-club Sporting Charleroi naast zich neer. "Maar Amiens kon hij niet weigeren," bevestigen bronnen in het Dudenpark.

Dat Luka Elsner gegeerd was na een uitstekend seizoen bij Union, wisten we. Zo hengelde 1A-club Charleroi nadrukkelijk naar zijn diensten, maar is het uiteindelijk Amiens SC geworden. En dat is verrassend. De Noord-Franse club is de nummer 15 uit de Ligue 1, de Franse hoogste afdeling.

"Voor de coach is het een droom om daar te werken. Het is één van de vijf Europese topcompetities," zeggen verschillende medewerkers van Union Saint-Gilloise aan BRUZZ. Elsner zou ook een lang gesprek gehad hebben met het bestuur, om duidelijk te maken dat hij de aangeboden kans van Amiens wil grijpen.

Succesvolle voetbaljaargang

Elsner liet nochtans zich geregeld ontvallen dat hij voor de lange termijn de opdracht bij Union aanvaard had. "Ik wil nog lang deel uitmaken van de Union-familie," zei hij in oktober vorig jaar.

Een succesvolle voetbaljaargang met een derde plaats in de Proximus League, de halve finale van de beker en een straffe campagne in Play-off 2, wekte dus heel wat interesse op van andere clubs voor Elsner. Maar de Sloveens-Franse trainer stelde midden mei het Union-bestuur gerust: hij zou Union niet verlaten voor de eerste de beste club.

Opvolger gezocht, geen De Roeck

Maar het aanbod van Amiens was dus niet te weerstaan. De clubs zijn eruit, nu moet Elsner onderhandelen met zijn nieuwe werkgever. Union moet dus in allerijl op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

In tegenstelling tot wat rondgaat in de geruchtenmolen, zal dat niet Jonas De Roeck of Yannick Ferrera zijn.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?