Union droogt KV Mechelen af met forfaitscore en neemt zoete revanche

© Photonews
| Union-spelers vieren het tweede doelpunt van Ferber.

Winnen van KV Mechelen, het leek na 21 matchen zonder nederlaag onmogelijk geworden. Winnen met 0-5 tegen KV Mechelen in Eerste klasse B? Ze verklaarden je gek. Maar Union heeft het wel gedaan. In het algemene klassement blijft Union derde en het speelt zeker play off 2. Mechelen ziet één speeldag voor het einde van de tweede periode Beerschot Wilrijk één puntje uitlopen.

‘Peyre traitre’ (Peyre verrader, red.) stond er op een spandoek van de Union Bhoys in het uitvak. Thibault Peyre voetbalde tot eind januari bij Union, maar trok na de bekeruitschakeling van Union tegen Mechelen naar de Mechelse leider. Een opvallende overgang die dus nog niet verteerd is in het Dudenpark.

Pocketspits Percy

Alsof de duivel ermee gemoeid was, kwam Tau door een halve interventie van diezelfde Peyre alleen voor de doelman. De kwieke Zuid-Afrikaan omspeelde Verrips en nette vanuit een scherpe hoek zijn vijfde van de competitie. Eerste kans en eerste goal, Malinwa met verstomming geslagen. En het werd er voor de thuisploeg enkel erger op. Selemani draafde in z’n gekende stijl vanop links naar binnen, zijn afgeweken schot belandde bij Tau en die was weer genadeloos.

De beheersing, de touch, eerst met de rechter, dan met links langs de verdediger en weer met rechts de bal in doel deponeren. Het doen en laten van pocketspits Tau in één actie en doelpunt. Malinwa - Percy stond 0-2 en er waren nog geen tien minuten gespeeld. Het was trouwens een kleine revanche voor zijn twee twijfelachtig afgekeurde goals in de heenwedstrijd van de halve finale in de beker, in datzelfde stadion en datzelfde doel.

Vis in het water

De winnaar van de eerste periode van 1B was ondertussen zoekende en het thuispubliek geïrriteerd, want KV kon eindelijk de kop pakken in de tweede periode door puntenverlies van Beerschot Wilrijk eerder op de avond.

Twintig minuten op de klok en dan stak Mechelen toch zijn neus aan het venster, Brusselse KV-kapitein Kaya schampte met een schot de buitenkant van de paal.

Thibault_Peyre_KVMechelen_Union_Saint_Gilloise
© Photonews
| Thibault Peyre (KV Mechelen) kende een moeilijke avond tegen zijn ex-ploeg.

Maar de Unionisten voelden zich als een vis in het water met de dubbele voorsprong. Tau vond Selemani en diens voorzet werd door Ferber tegen de paal gedevieerd. Ook Niakaté had zijn sprintersplunje teruggevonden, hij dwong Verrips tot een broodnodige redding om de 0-3 te verijdelen. ​​​​​​

Ook Saussez moest voor rust nog eens in actie komen, hij bokste een vrije trap van Kaya uit zijn kooi. Na de pauze lag Saussez meteen weer op de juiste plaats op een inzet van Storm.

Een schicht van nummer 9

Het uur naderde en Mechelen zwoegde en ploegde, maar het was allemaal te krampachtig. Het stond in schril contrast met het toenemende vertrouwen van de Brusselse bezoekers. Na een verre intrap van Saussez pikte Ferber de bal op. De stevige nummer 9 zette met een schicht de 0-3 op het scorebord van Achter de Kazerne. Trainer Elsner glunderde en je zag hem wat hoofdschuddend denken: “Als het niet meer moet, kunnen we dus wel winnen van KV Mechelen.”

KV was op weg naar de eerste nederlaag in 21 wedstrijden en zag één speeldag voor het einde de tweede periodetitel mogelijk aan zich voorbijgaan. En dat leken ze maar net te beseffen bij de thuisploeg als invaller Fixelles erop uit trok en zijn maatje Ferber bediende, die controleerde met de borst en knalde droog de 0-4 in doel.

Zout in de wonde

Roman_Ferber_Union_Saint_Gilloise
© Photonews
| Roman Ferber viert één van zijn twee doelpunten.

Bij Union leken ze niet verwonderd of verbaasd over de gang van zaken, Fixelles wilde nog wat meer zout in de wonde. Hij stuurde Tau het straatje in, Verrips haalde zijn boeman onderuit en de scheids floot strafschop. Alsof het scenario nu eenmaal zo geschreven was, duwde Selemani de bal ijzig vanop de stip in het zijnetje. 0-5.

Na een pijnlijke beker-exit tegen Mechelen en vijf steeds frustrerende onderlinge wedstrijden, pakte Union eindelijk de scalp van geel en rood. En het was verdiend.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?