Union en Anderlecht spelen Europese thuiswedstrijden om 21 uur

16 maart 2023: Loic Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de gewonnen terugwedstrijd tegen het Duitse Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League 16 maart 2023: Loic Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de gewonnen terugwedstrijd tegen het Duitse Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League
© Belgaimage
| 16 maart 2023: Loic Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de gewonnen terugwedstrijd tegen het Duitse Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League.
© Belgaimage
| 16 maart 2023: Loic Lapoussin viert met Union Saint-Gilloise na de gewonnen terugwedstrijd tegen het Duitse Union Berlin in de 1/16de finale van de UEFA Europa League.

Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht spelen hun Europese thuiswedstrijden tegen respectievelijk Bayer Leverkusen en AZ Alkmaar om 21 uur.

Anderlecht speelt op donderdag 13 april eerst thuis tegen AZ voor de Conference League. Diezelfde avond speelt Union de heenwedstrijd van zijn kwartfinale in de Europa League in Leverkusen. Die wedstrijd start ook om 21 uur, net als de return een week later op de donderdag 20 april. Het is voorlopig nog onduidelijk in welk stadion die wedstrijd zal plaatsvinden.

De return van Anderlecht in Alkmaar, op donderdag 20 april dus, is al om 18.45 uur.

'Veel fans in Alkmaar'

De trainer van Anderlecht, Brian Riemer, verwacht geen gemakkelijke wedstrijd tegen het Nederlandse team, dat in de vorige ronde Lazio Roma versloeg.

"AZ doet het erg goed dit seizoen", zegt Riemer op de RSCA-site over de ploeg uit Alkmaar, die momenteel op de derde plaats staat in de Eredivisie.

"We weten dus dat het een zware wedstrijd wordt tegen een ploeg die heel goed voetbal speelt. Ze hebben een Deense spits, Jens Odgaard, die ik ken, dus ik volg ze al een tijdje. Het Nederlandse voetbal bevat veel elementen waar wij respect voor hebben en waar we ons als team ook mee kunnen identificeren. Ik verwacht dus een zeer interessante wedstrijd. Zoals ik al eerder zei, of het nu AZ, Fiorentina, West Ham of Nice is, er zijn geen gemakkelijke wedstrijden als je een van de laatste acht ploegen bent in een Europees toernooi. We moeten ervan genieten. Ik heb een gevoel dat we het goed kunnen doen in de kwartfinale."

Riemer verwacht veel Brusselse fans in Alkmaar. "Het grote voordeel is dat het maar drie uur rijden is", aldus de Deen. "Hun steun is zo belangrijk voor ons. Ze hebben ons gepusht om de lat steeds hoger te leggen. Als ze massaal aanwezig zijn in het Lotto Park en in Alkmaar, kan dat een echte game changer zijn voor ons. Ook wat betreft onze voorbereiding en de recuperatie is het een positieve loting aangezien we niet te lang moeten reizen."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?