9 maart 2023: meegereisde supporters van Union St-Gilloise tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin (3-3): "Unionist tot in de kist"

| Meegereisde supporters van Union St-Gilloise tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin.

Union en Anderlecht zetten Brussel vanavond op Europese voetbalkaart

© Belga
13/04/2023

Donderdagavond om 21 uur spelen Union en Anderlecht hun heenwedstrijd in de kwartfinale van respectievelijk de Europa League en de Conference League. Met nog twee clubs actief in deze fase van de Europese voetbaltoernooien doet Brussel evengoed als Manchester, Milaan, Lissabon en Londen.

De knappe Europa League-campagne van Union krijgt vanavond om 21 uur een vervolg in de heenwedstrijd van de kwartfinales bij Bayer Leverkusen. Union schakelde in de vorige ronde met Union Berlin al een Bundesliga-club van niveau uit.

"We bekampen donderdag een hele goede tegenstander, maar ik wil niet dat we ons voelen alsof we niets te verliezen hebben", blikte trainer Karel Geraerts woensdag vooruit. "We moeten ambitie tonen zonder te overdrijven. Al vertel ik mijn spelers wel voor elke wedstrijd dat ze ervan moeten genieten."

Union blijft dit seizoen regelmatig presteren. In de terugmatch van de achtste finales gaven de Brusselaars Union Berlin een pak voor de broek (3-0). In de competitie waren er logische zeges tegen KV Mechelen (2-1) en STVV (2-1) en een puntendeling in Gent (1-1). Union wil in de BayArena een goed resultaat halen om het dan opnieuw in de terugmatch, in een nu al uitverkocht Lotto Park in Anderlecht, af te kunnen maken. Die terugmatch is voorzien voor donderdag 20 april.

Anderlecht

Anderlecht krijgt donderdag een kans zijn competitiezorgen even aan de kant te zetten met een duel tegen het Nederlandse AZ.

De Nederlanders toonden zich al op hun hoede voor paars-wit. "Ondanks de mindere jaren is en blijft Anderlecht nog steeds een topclub. De trofeeënkast van de club spreekt voor zich", vertelde coach Pascal Jansen op een persmoment daags voor het duel in het Lotto Park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport , Union , Europa League , bayer leverkusen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni