© BelgaImage | Unionspelers Cameron Puertas Castro en Dante Vanzeir vieren de overwinning na de match tegen RSC Anderelcht op 30 januari.

Union en Club Brugge staan zondag voor eerste van cruciaal tweeluik in titelstrijd

© Belga
05/05/2022

De titelstrijd in de hoogste voetbalklasse nadert stilaan zijn ontknoping. Zondag staat de derde van zes speeldagen in de Champions' play-offs op het programma en voor het eerst kruisen leider Union en eerste achtervolger Club Brugge de degens.

Beide titelkandidaten bleven op de vorige speeldag steken op een 0-0 gelijkspel, Union bij Antwerp en Club bij Anderlecht, zodat de kloof tussen de promovendus en de regerende kampioen nog steeds drie punten bedraagt. Union heeft zondag het thuisvoordeel en kan bij winst een grote stap richting titel zetten.

Maar het omgekeerde geldt ook voor Club want blauw-zwart, dat wel verder moet zonder de geblesseerde sterkhouder Mats Rits, kan op gelijke hoogte komen en speelt daarna op de vierde speeldag (woensdag 11 mei) thuis tegen Union. In het Dudenpark wacht dus het eerste van een cruciaal tweeluik. Aftrap zondagmiddag om 13u30.

Anderlecht en Antwerp uitgeteld

Anderlecht en Antwerp lijken met een achterstand van tien punten op Union en zeven op Club uitgeteld voor de titel maar zijn wel nog volop verwikkeld in de strijd om de derde plaats. De Great Old speelt zondagavond (18u30) gastheer voor paars-wit.

In de Europe play-offs trappen Charleroi en KRC Genk de derde speeldag vrijdagavond op gang in het Stade du Pays. De Zebra's verloren hun eerste twee duels (in Mechelen en thuis tegen Gent) en moeten absoluut winnen als ze nog iets willen maken van de nacompetitie.

Genk opende dan weer met 6 op 6 en maakt volop jacht op de eerste plaats van AA Gent, dat twee punten meer telt. De bekerwinnaar, al zeker van deelname aan de Europa League volgend seizoen, speelt zaterdagavond thuis tegen KV Mechelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie