| Supporters van Union in het Lotto Park van RSC Anderlecht, tijdens de terugwedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de kwartfinales van de Europa League.

Union-FC Lugano in voorrondes Europa League: voorlopig voor halfleeg Lotto Park

MW
© BRUZZ
22/08/2023

Donderdag treedt Union Saint-Gilloise aan in de laatste voorronde van de Europa League. In een thuiswedstrijd, waarvoor de Unionisten de verplaatsing maken naar het Lotto Park in Anderlecht, speelt de ploeg uit Sint-Gillis tegen het Zwitserse FC Lugano. Er zijn dik 17.000 zitjes te vullen, maar met voorlopig ongeveer 5.000 verkochte tickets lijkt het nog geen massale volkstoeloop te worden.

Normaal zou de vrije ticketverkoop maandag zijn gestart, maar “door de hoge vraag aan tickets, konden mensen zonder abonnement al sinds zaterdag een ticket kopen”, is te lezen op de website van de club. Toch lijkt er voorlopig nog geen stormloop op tickets te zijn. “Dat we tegen een minder bekende tegenstander spelen en nog niet in de groepsfase zitten, speelt mee”, legt woordvoerder Maarten Verdoodt uit.

Wie de wedstrijd tegen Lugano wil meepikken, kan een ticket aanschaffen in de fanshop, die vandaag en morgen geopend is tussen 11 uur en 18 uur. Online blijven de tickets beschikbaar tot woensdagavond, “maar we bekijken of we op de matchdag zelf ook nog online tickets aanbieden”, laat Verdoodt weten.

Tickets kosten, afhankelijk van de categorie, tussen de 20 en 70 euro. Voor kinderen onder de twaalf jaar betaal je 10 euro. In categorie 1 is dat 70 euro.

RSCA Union bayer leverkusen Europa League

| Net zoals vorig jaar wijkt Union voor haar Europese wedstrijden uit naar het Lotto Park van RSC Anderlecht.

Let wel: enkel supporters die in het verleden al een ticket voor Union kochten, kunnen tot vijf tickets aanschaffen. Wie donderdag voor het eerst naar Union wil gaan kijken, moet voor een ticket eerst zelf een account aanmaken op de ticketingwebsite en daarvoor rekenen op een bevriende supporter die al gekend is. “Een veiligheidsmaatregel om mensen met slechte bedoelingen weg te houden”, klinkt het bij de woordvoerder, die er gerust in is dat “elke supporter die dat wil de weg naar het stadion zal vinden”.

Union in Anderlecht

Als die zich niet van stadion vergist natuurlijk. Union werkt zijn Europese thuiswedstrijden niet in het eigen Joseph Mariënstadion af: het geklasseerde gebouw kan niet worden uitgebreid en voldoet niet aan de voorwaarden voor Europees voetbal. De club uit Sint-Gillis week vorig seizoen voor de voorrondes van de Champions League en de groepsfase van de Europa League uit naar het King Power at Den Dreef Stadion in Leuven. Na de groepsfase volgden de zestiende tot kwartfinales, die Union afwerkte in het Lotto Park van stadsgenoot RSC Anderlecht.

Mohamed Amoura Union

| Mohamed Amoura, de nieuwe spits van Union Saint-Gilloise, kwam in augustus over van FC Lugano.

“Daar zijn we zeer goed ontvangen”, blikt Verdoodt terug op de succesvolle Europese campagne van ‘La Vieille Dame’. Union schopte het tot de kwartfinales, waar het op een stug Bayer Leverkusen stootte. “Nog een voordeel van spelen in Anderlecht is dat het vlakbij is en we voor een groter stadion kunnen spelen.” Verdoodt verwacht dat het stadion voor de groepsfase aardig zal vollopen.

Nieuwe spits Amoura (ex-Lugano) niet aan de aftrap

Union is namelijk zeker van een groepsfase. Van welk toernooi dat is – de Europa League dan wel Conference League – zal afhangen van de resultaten donderdag en in de terugwedstrijd. Eén speler hoeven de Zwitsers uit Lugano niet te vrezen: hun ex-spits Mohamed Amoura, die vorige week de overstap maakte naar Union.

“Mohamed Amoura wacht nog op een werkvergunning en is nog niet speelgerechtigd”, laat Verdoodt weten. “We hopen hem zo snel mogelijk te kunnen inzetten, maar dat zal deze week nog niet lukken en ook voor de terugmatch tegen Lugano wordt het moeilijk.”

Union-RWDM uitgesteld

Door de Europese wedstrijd van donderdag wordt de derby van zaterdag tussen Union en RWDM in de Jupiler Pro League uitgesteld naar een latere datum.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni