| Damien Marcq tijdens zijn presentatie.

Voetbalclub Union Saint-Gilloise haalt met Damien Marcq opnieuw een ervaren speler transfervrij op. De middenvelder speelde de afgelopen jaren voor Zulte-Waregem in eerste klasse.

De 32-jarige Fransman moet extra ervaring toevoegen aan het middenveld van de nieuwbakken eersteklasser. De defensieve middenvelder speelde in totaal al 160 wedstrijden in de Jupiler Pro League voor Zulte-Waregem, AA Gent en Charleroi. Bij die laatste club werkte hij jarenlang samen met de huidige Union-coach Felice Mazzu.

Het contract van Marcq werd aan het einde van afgelopen seizoen niet verlengd bij Zulte-Waregem, waardoor Union hem gratis kan overnemen. De Dudenparkbespelers wisten eerder ook al Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Matthew Sorinola (MK Dons) en Marcel Lewis (Chelsea) te verleiden om na hun aflopende contracten bij de ambitieuze Brusselse club aan de slag te gaan. Daarnaast werden Felipe Avenatti (Standard Luik) en Lazare Amani (Charleroi op huurbasis aangetrokken en werden onbekende bedragen betaald voor Lucas Pirard (Waasland-Beveren) en Lorenzo Paolucci (Reggina). De selectie lijkt zo steeds meer vorm te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Anderlecht, op 25 juli.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni