Union haalt Italiaanse middenvelder uit Serie B

© Ivan Put
| Het Joseph Marienstadion.

Voetbalclub Union Saint-Gilloise bouwt verder aan zijn nieuwe eersteklasseploeg. De club kondigt woensdag de komst van de Italiaan Lorenzo Paolucci aan, een 24-jarige middenvelder uit de Serie B.

Union blijft creatief op de transfermarkt. Na Khetag Kochiev (Alania Vladikavkaz), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Matthew Sorinola (MK Dons), Lazare Amani (Charleroi) en Marcel Lewis (Chelsea) haalt de club met Paolucci nu een speler bij het Italiaanse Reggina. Die club verhuurde Paolucci afgelopen jaar aan MonosPolis, uit de Serie C.

Paolucci wordt definitief overgenomen van Reggina, waar hij nog een jaar onder contract lag. Bij Union tekent hij voor 3 jaar met een optie voor nog een jaar.

De middenvelder werd opgeleid bij Pescara, in de stad waar hij ook geboren werd. Hij speelde nooit in de Serie A en zijn inbreng in de Serie B was ook beperkt. Afgelopen jaar had hij namens MonosPolis in de Serie C zijn succesvolste seizoen, met 10 assists en 3 doelpunten. Union wordt Paolucci's eerste buitenlandse club.

Met deze zevende aanwinst lijkt promovendus zijn huiswerk ver klaar te hebben voor de competitiestart tegen Anderlecht, op 25 juli. Naar verluidt zijn de Dudenparkbespelers nog wel in onderhandeling met een extra middenvelder uit de Belgische competitie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?