Union heeft nieuwe coach beet

Thomas Christiansen, de nieuwe trainer van Union.

Union heeft een nieuwe trainer gevonden. De 46-jarige Thomas Christiansen was eerder aan de slag bij de Engelse tweedeklasser Leeds. Hij tekent een contract van twee jaar bij de Brusselaars.

Union is de vierde club waar Christiansen aan het roer komt. Hij begon zijn carrière als coach in de Verenigde Arabische Emiraten, maar verruilde die al snel voor Cyprus. Daar coachte hij achtereenvolgens AEK Larnaca en recordkampioen APOEL Nicosia. In 2017 werd hij trainer bij de Britse tweedeklasser Leeds, maar daar werd hij aan de deur gezet na tegenvallende resultaten.

Spaans paspoort

Als speler was Christiansen vooral in Spanje en Duitsland actief. De linksvoetige spits startte in het B-elftal van FC Barcelona maar werd meermaals uitgeleend aan andere Spaanse eerste-, en tweedeklassers. Zijn grote doorbraak kwam er bij het Duitse VF Bochum. Met die club promoveerde hij naar het hoogste niveau in het Duitse voetbal en werd het daaropvolgende seizoen zelfs topscorer in de Bundesliga.

De Deen, met ook een Spaans paspoort, tekent een contract van twee jaar in Brussel. De club laat in een persbericht nog weten dat zijn gedrevenheid en zijn ambitie van Christiansen de geschikte man maken om de club te leiden. Volgende week dinsdag speelt Union voor het eerst onder het bewind van de nieuwe coach. Een oefenwedstrijd tegen de Israëlische kampioen Maccabi Tel Aviv.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel stond dat Thomas Christiansen nog aan de slag was bij Leeds United en hen naar een derde plek leidde in de Engelse tweede klasse. Dat klopt niet: Christiansen werd eerder al aan de deur gezet na tegenvallende resultaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?