Union houdt KV Mechelen op 0-0 ondanks rode kaart

23/01/2019

Union heeft zich staande gehouden in de heenwedstrijd van de Beker van België. Een goede eerste helft tegen KV Mechelen werd niet beloond met een doelpunt, maar ook de thuisploeg kwam niet aan scoren toe, ondanks rood voor Union-speler Peyre.

De grasmat in Mechelen lag er, ondanks de stevige winterprik, behoorlijk goed bij. De thuisploeg probeerde dan ook met zorgvuldig voetbal doorheen de Union-formatie te lopen, maar dat bleek moeilijker dan gedacht. KV Mechelen kwam niet in zijn spel en Union voetbalde veel snediger en begon uitstekend aan de match.

Twee afgekeurde goals

Na nog geen minuut spelen, testte Selemani al een eerste keer de vuisten van doelman Verrips. KV Mechelen was meteen gewaarschuwd. Tau zette Union daarna twee keer op voorsprong met een vrijwel identieke actie, maar zijn doelpunten werden even vaak afgevlagd. Tussendoor had ook Niakaté zich in de schijnwerpers gezet met een schot van ver en een leuke actie in de zestien, zonder resultaat.

Er stond duidelijk maar één ploeg op het veld in de eerste helft. Malinwa bleef op de sukkel en bracht offensief weinig op de mat. Op slag van rust geraakte de thuisploeg dan toch een keer tot aan het doel van Kristiansen, die de geblesseerde Saussez verving. Een kopbal van De Camargo werd eerst nog makkelijk geplukt, kort daarna liep Union op een snelle counter na dom balverlies. Engvall werd daarbij van de mat gemaaid, de vrije trap die erop volgde, belandde nipt naast de kooi van Kristiansen.

Rode kaart voor Peyre

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Union, toen Peyre al na één minuut zijn tweede gele kaart pakte. Union spijkerde met zijn tienen dan maar een verstevigde burcht in elkaar en probeerde de thuisploeg op de eigen helft op te vangen. KV Mechelen kwam er stelselmatig door en Storm stond net voor het uur plots oog in oog met Kristiansen, die met een ultieme beenveeg de 1-0 uit zijn doel ranselde.

Kristiansen onderscheidde zich daarna nog enkele keren, onder meer op een schot van Tainmont. Union bezweek niet meer onder de Mechelse druk en houdt zo de kansen gaaf op de bekerfinale op de Heizel. Ze mogen volgende week dinsdag (29/01) de klus proberen te klaren in het eigen Dudenpark.