9 maart 2023: Aanvaller Victor Boniface na het maken van het openingsdoelpunt voor Union St-Gilloise in de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin (3-3)

| 9 maart 2023: Aanvaller Victor Boniface na het maken van het openingsdoelpunt voor Union St-Gilloise in de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin (3-3.)

Union houdt kwalificatiekansen gaaf na 3-3 in Berlijn

09/03/2023
Updated: 09/03/2023 21.02u

Union Saint-Gilloise, dat de afgelopen maand tekenen van verval toonde, leefde donderdagavond in Berlijn op spectaculaire wijze herop. Na een gedenkwaardige wedstrijd tegen 1.FC Union Berlin, de nummer drie van de Bundesliga, werd het uiteindelijk 3-3. De Brusselaars gaven wel drie keer een voorsprong uit handen.

Twee doelpunten van uitblinker Victor Boniface, een voor en een na de rust, en een treffer van de andere spits, Yorbe Vertessen, leken lange tijd voor een spectaculaire overwinning te zorgen. Tot de Duitsers in de slotfase toch nog wisten te scoren: 3-3.

Bij de rust was het 1-1. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in het stadion van RSC Anderlecht gespeeld.

Op assist van winteraanwinst Yorbe Vertessen zette Victor Boniface de Brusselaars in de 28e minuut een eerste keer op voorsprong. Met een afstandsschot dat nog op een Duits been afweek, verraste hij doelman Frederik Ronnow. Een kwartier later trapte Josip Juranovic knap een vrije trap binnen voor de 1-1 ruststand.

Vertessen zorgde in de 58e minuut zelf voor de 1-2. Deze keer was Loic Lapoussin aangever van dienst. Na hands van Christian Burgess binnen de zestien kon Robin Knoche vanop de stip de 2-2 in doel knallen. Hij deed dat wel in twee tijden. Anthony Moris stopte zijn eerste poging, maar duwde de bal ongelukkig opnieuw in de voeten van de Duitser.

Met zijn tweede van de avond zette Boniface Sint-Gillis een derde keer op voorsprong, maar ook nu bleef die niet op het bord staan. Een minuut voor tijd zorgde invaller Sven Michel voor de 3-3 eindstand.

Ook in de groepsfase stonden beide Unions al tegenover elkaar. Sint-Gillis ging toen met 0-1 winnen in Berlijn, maar verloor vervolgens de 'thuiswedstrijd' in Leuven met dezelfde score.

9 maart 2023: de elf spelers van Union St-Gilloise die aan de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin (3-3) begonnen

| De elf spelers van Union St-Gilloise die aan de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Union Berlin begonnen.