© Jimmy Bolcina / Photonews

Union kan Europese overwintering veiligstellen, Anderlecht wil eerherstel

© Belga
13/10/2022

In de Europa League heeft het verrassende Union Sint-Gillis negen op negen achter zijn naam staan, waardoor het vandaag/donderdag de poorten richting de achtste finales reeds kan open beuken. Als leider in groep D ontvangen de Brusselaars in Heverlee met het Portugese Sporting Braga (6 punten) de eerste achtervolger in de groep.

Mits een zege is Union zeker van een stek in de top twee van de groep, waarin de groepswinnaar rechtstreeks doorstoot en voor de nummer twee een barrage met een nummer drie uit de Champions League wacht. Een gelijkspel levert zekerheid op over minstens de derde plaats, waarvoor een overwintering in de barrages van de Conference League is weggelegd.

In die Conference League moeten Anderlecht en AA Gent nog wat punten sprokkelen, vooraleer er over Europese overwintering gepraat kan worden. In groep B staat Anderlecht voor de lastige verplaatsing naar de feilloze groepsleider West Ham, dat zich van de achtste finales kan verzekeren. De Londenaars kwamen vorige week met 0-1 winnen in Brussel.

Met vier punten staat Anderlecht wel nog steeds op de tweede plaats in de groep, die een stek in de barrages oplevert. Enkel de groepswinnaar mag rechtstreeks naar de laatste zestien.

Eenzelfde scenario voor AA Gent in groep F, dat in Zweden de kans krijgt om de 0-1 nederlaag van vorige week tegen Djurgårdens IF recht te zetten. Met vier punten staan de Gentenaars op een met Molde gedeelde tweede plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni