Union kan overwintering in de Europa League veiligstellen

© Belga
24/10/2022

Union heeft donderdag op de vijfde speeldag van de groepsfase van de Europa League nog een punt nodig bij het Zweedse Malmö om zekerheid te verwerven over overwintering in de tweede Europese beker. Bij een zege is de groepswinst een feit. Union is sinds het 3-3 gelijkspel van twee weken geleden tegen Braga al zeker van overwintering in de Conference League.

Union begint er donderdag in Malmö om 18u45 aan. Gelijktijdig is er in Berlijn ook Union Berlin-Braga. Bij een puntendeling tussen die twee ploegen kan Union ook aan een gelijkspel in Malmö voldoende hebben voor groepswinst.

De groepswinnaar stoot rechtstreeks door naar de achtste finales van de Europa League, voor de nummer twee is een barrage met een nummer drie uit de Champions League voorzien. De nummer drie in de groep gaat naar de barrages van de Conference League.

De Brusselaars legden al een fantastisch parcours af in de Europa League. Union telt als leider in groep D met tien punten drie punten voorsprong op Braga. Union Berlin, de koploper in de Bundesliga, is derde met zes punten. Malmö kon nog niets rapen.

In de andere wedstrijden donderdag in de Europa League is het uitkijken naar Fenerbahçe-Rennes. Bij 'Fener' is Michy Batshuayi goed bij schot, met vier goals in zijn laatste vijf matchen.

Rennes hoopt Jérémy Doku te recupereren voor het duel in Istanboel. Arthur Theate is achterin een vaste waarde bij de Bretoenen.

PSV en Arsenal kijken elkaar na de 1-0 zege van de Gunners vorige donderdag opnieuw in de ogen. Albert Sambi Lokonga (Arsenal) stond toen aan de aftrap, Johan Bakayoko (PSV) bleef op de bank. Yorbe Vertessen (PSV) is out met spierklachten.

Het Monaco van coach Philippe Clement en Eliot Matazo moet nog volop knokken voor kwalificatie bij Ferencvaros. Yannick Ferrera zit voor het eerst op de bank bij Omonia Nicosia, puntenloos laatste in groep E, dat het voor eigen volk opneemt tegen Real Sociedad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni