Union kan voor het eerst over volledig stadion beschikken tegen Genk

© Photonews
| Union-supporters vieren de bekeroverwinning tegen Knokke met de spelers.

Union Saint-Gilloise zal voor de kwartfinale van de Beker van België voor het eerst de vernieuwde Zuid-tribune in gebruik nemen. “Alles is in orde voor de veiligheidsdiensten”, bevestigt CEO Philippe Bormans. De supporters van Racing Genk krijgen die tribune ter beschikking. De bekerwedstrijd is al bijna uitverkocht en zal dus zo'n 6.200 fans naar het Dudenpark lokken.

De Brusselse voetbalfans kijken reikhalzend uit naar woensdagavond. Dan neemt Union het in de kwartfinale van de Beker van België op tegen Racing Genk. Dat gebeurt in het eigen Joseph Mariënstadion. De Brusselse club zal voor het eerst ook de tribune aan Zuidelijke kant openen, dat is de kant van de bezoekende fans.

“Daar is een akkoord over met de veiligheidsdiensten”, zegt Philippe Bormans, de CEO van Union. De Limburgers komen met zo’n 1.000 supporters naar het Dudenpark en krijgen de vernieuwde tribune volledig ter beschikking.

Aan kant van de Union-fans zullen de plaatsen ook zo goed als zeker uitverkocht zijn. “De hele staantribune aan de kant van het park is helemaal uitverkocht”, aldus Bormans. “Ook de tribune aan de Brusselsesteenweg is bijna helemaal volzet. Er resten wel nog wat tickets voor de Noord-tribune.”

Vrees voor komst betogers

Maar eerst is er zondag nog de topper tegen Beerschot-Wilrijk in het Dudenpark. De Antwerpenaren tellen in de tweede periode van de Proximus League drie punten meer dan Union. “Dan zal het stadion nog niet gebruikt worden zoals tegen Genk een paar dagen later”, zegt CEO Bormans.

“Het is wel jammer dat nu zondag op wedstrijddag de loketten gesloten zullen blijven”, voegt Bormans toe. De politiezone Zuid heeft dat gevraagd uit vrees voor de komst van betogers van de mars tegen het VN-migratiepact.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?