Op 12 augustus zal het precies twee jaar, drie maanden en achttien dagen geleden zijn dat Union Sint-Gillis het Joseph Marienstadion moest inwisselen tegen het Koning Boudewijnstadion. Aan die periode is nu een einde gekomen. Op zondag kunnen de fans opnieuw terecht in het Dudenpark voor een thuiswedstrijd tegen OH Leuven.

Na twee seizoenen in het veel te grote Koning Boudewijnstadion kunnen de trouwe Brusselse fans opnieuw terecht in hun mythische Joseph Marienstadion.

“Ik kijk er echt naar uit om aan onze nieuwe spelers te tonen wat het Marienstadion voor ons betekent,” vertelt middenvelder Charles Morren aan La Capitale. “Het is een stadion waarbij de supporters dichtbij ons staan. We horen hun aanmoedigingen er heel sterk. Dat is erg verschillend van het stadion aan de Heizel. Zelfs al hadden we daar 1.500 of 2.000 fans: het leek nooit veel in dat grote stadion.”

Morren hoopt dat de ontmoeting met de fans in hun thuisbasis op zondag de spelers extra kracht zal geven. Dat is nodig na de nederlaag tegen Lommel vorige week. “We hebben onze start gemist. Maar thuis mogen we niet verliezen. OH Leuven is geen makkelijke tegenstander, maar we hebben iets goed te maken. Ik hoop dat onze supporters ons daarbij kunnen helpen,” aldus Morren.

Afspraak zondagnamiddag 12 augustus om 16u in het Dudenpark voor Union-OH Leuven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport , Joseph Mariënstadion , Dudenpark , Union Saint-Gilloise

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni