Union kent maandag tegenstander Champions League

© Belga
17/07/2022

Vicekampioen Union Sint-Gillis komt morgen/maandag zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League te weten, wanneer vanaf 12 uur in het Zwitserse Nyon de loting verricht wordt. RSC Anderlecht en Antwerp verdwijnen om 14 uur in de trommel voor de derde voorronde van de Conference League.

Union geniet in het 'League path' geen geplaatste status en komt daardoor naar alle waarschijnlijkheid een klepper tegen. Het Portugese Benfica van Jan Vertonghen, de Schotse verliezend Europa League-finalist Rangers, het Nederlandse PSV en de winnaar van het duel tussen het Oekraïense Dinamo Kiev en het Turkse Fenerbahçe behoren tot de mogelijke tegenstanders van de Brusselaars.

In geval van kwalificatie zal USG de play-offs spelen om effectief de groepsfase te bereiken. Als het de derde voorronde niet overleeft, plaatst het zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League. De heenwedstrijden staan gepland op dinsdag 2 en woensdag 3 augustus, de returns volgen een week later.

Ook in de Conference League krijgen de affiches in de derde voorronde later maandag vorm. Anderlecht kan in het 'Main path' als reekshoofd in groep 2 de volgende teams tegenkomen: het Kroatische Hajduk Split, het Finse Kuopio of het Moldavische Milsami Orhei, Torshavn uit de Faeröer of Tre Fiori uit San Marino, of het Armeense Ararat-Armenia of het Estse Paide Linnameeskond.

Antwerp, dat de aankomende weken eerst nog moet zien af te rekenen met het Kosovaarse Drita in de tweede voorronde, is bij kwalificatie op zijn beurt reekshoofd in groep 3. Het Schotse Dundee, het Poolse Pogon Szczecin of het Deense Brøndby, het Ierse Saint Patrick's Athletic of het Sloveense Mura, of het Finse Seinajoki of het Noorse Lillestrøm maken deel uit van de mogelijke opponenten voor de Great Old.

Indien Anderlecht en Antwerp de derde voorronde overleven, wacht er nog een vierde en laatste voorronde in de vorm van een play-off. De heenmatchen van de derde voorronde vinden plaats op donderdag 4 augustus, de terugwedstrijden gaan op donderdag 11 augustus door.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni