24 augustus 2023: Union Saint-Gilloise staat dicht bij de poulefase van de Europa League. De Brusselaars trekken volgende week met een dubbele voorsprong naar Zwitserland na winst tegen Lugano

| Union Saint-Gilloise in de poulefase van de Europa League.

Eerste Europese wedstrijd voor Union na succes vorig seizoen: 'Nieuw verhaal schrijven'

© Belga
20/09/2023

Union Sint-Gillis tekende vorig seizoen voor een knap parcours in de Europa League met een plaats in de kwartfinales. Donderdagavond (18u45) begint de Brusselse traditieclub aan een nieuw hoofdstuk in de tweede Europese beker met een wedstrijd in het Lotto Park van Anderlecht tegen het Franse Toulouse.

Union onderging in het tussenseizoen een fikse gedaanteverandering. Van de basispionnen bleven alleen Moris, Burgess, Lazare en Lapoussin in het Dudenpark. Met Alexander Blessin kwam er bovendien een andere trainer in plaats van Karel Geraerts.

'Doel is knock-outfase'

"Er zijn veel nieuwe spelers. We slaan een nieuw boek open en beginnen aan een nieuw verhaal", vertelde Blessin woensdag tijdens een persmoment. "We zitten in een goede groep. We gaan proberen elke wedstrijd te winnen, ook al wordt dat moeilijk met Liverpool. Ons doel is de knock-outfase bereiken."

In een groep met ook het Oostenrijkse LASK lijkt Union om plaats twee te zullen strijden met Toulouse. "We willen winnen, maar we moeten niet winnen. Niets zal beslist zijn na een match. Enerzijds wil ik dat de spelers genieten van de sfeer en anderzijds moeten ze hun kwaliteiten tonen om zo een goed resultaat te halen."

Volgens Blessin is Toulouse "een ploeg met kwaliteit" die vaak van systeem verandert. "Maar wij moeten vooral naar ons eigen spel en onze eigen kwaliteiten kijken", benadrukt de trainer. De Union-coach kan donderdag overigens niet rekenen op Koki Machida, die kampt met hamstringblessure.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni