Union krijgt boete van 2.500 euro voor pyrogebruik

© Union SG
| USG en haar supporters.

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 2.500 euro opgelegd aan 1B-club Union Saint-Gilloise, omdat Brusselse supporters in de thuismatch tegen Oud-Heverlee Leuven Bengaals vuur afstaken.

De feiten deden zich voor op 11 januari in de topper van de 21e speeldag in de Proximus League tussen Union en OHL (2-3). Brusselse supporters maakten in het Joseph Marienstadion gebruik van pyrotechnische materiaal. De vuurpijlen bleven evenwel in de tribunes en belandden niet op het terrein.

De zaak werd uitgesteld naar dinsdag 4 februari, maar Union gaf niet thuis voor de Geschillencommissie. "Door een administratieve fout bij onze club", zegt bestuurder Jean-Marie Philips woensdag. De Brusselaars overwegen in beroep te gaan om zich alsnog te kunnen verdedigen. Dat wordt dan vrijdag behandeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?