| Anthony Moris (archieffoto)

Union laat kansen op allereerste zege tegen Club Brugge onbenut: 1-1

© Belga
10/02/2023

Union Saint-Gilloise heeft vrijdagavond in het Jan Breydelstadion de kans laten liggen op een allereerste competitiezege tegen Club Brugge sinds de terugkeer van de Brusselaars op het hoogste voetbalniveau. Vooral in de tweede helft lieten de spelers van Karel Geraerts een handvol mogelijkheden onbenut. Aan de overkant belette doelman Moris onder andere Noa Lang het scoren. Daardoor eindigde de topper tussen de nummer vier en twee onbeslist.

Blauw-zwart versierde in de openingsminuut al een reuzekans op de openingstreffer. Na een knappe combinatie tussen Clinton Mata en Roman Yaremchuk belandde de bal na een voorzet van de Oekraïner bij Noa Lang, die via de vingertoppen van Anthony Moris de binnenkant van de paal op zijn weg vond.

Toch waren het de Unionisten die op voorsprong klommen in Jan Breydel: Loïc Lapoussin (24.) nam Simon Mignolet te grazen met een overhoekse kopbal. De Bruggelingen knokten zich op slag van rust evenwel terug in de partij dankzij kapitein Hans Vanaken, die op een voorzet van Mata boven alles en iedereen uittorende en Moris op zijn beurt met een tegenvoetse kopslag het nakijken gaf.

In de tweede helft kon het nog alle kanten op. Lang had zo'n 20 minuten voor tijd de Brugse bonus aan de voet, maar de Nederlander talmde te lang en stiftte naast. Union voetbalde op zijn beurt nog aardig wat kansen bij elkaar zonder er een af te maken.

Daardoor blijft het voor de Unionisten wachten op een allereerste competitiezege tegen Club Brugge sinds de terugkeer naar de hoogste klasse in de zomer van 2021.

In de tussenstand blijven Union en Club respectievelijk tweede en vierde met 56 en 42 punten. Union heeft zes punten achterstand op leider RC Genk, dat zondagnamiddag die andere topper van de 25ste speeldag afwerkt, tegen het nummer drie: Antwerp.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , Jupiler Pro League , Club Brugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni