| Steven Pinto-Borges (rechts) speelde bij de Portugese nationale ploeg voor beloften.

Union legt derde zomeraanwinst vast

Tim De Neve
© BRUZZ
20/06/2018

Union Sint-Gillis heeft woensdag met de Franse middenvelder Steven Pinto-Borges zijn derde versterking voor het nieuwe seizoen voorgesteld. De ervaren middenvelder komt over van de Franse tweedeklasser Grenoble.

Pinto-Borges tekende een contract voor twee seizoen in het Dudenpark. De 32-jarige middenvelder speelde zijn hele leven in Frankrijk en staat voor zijn eerste avontuur in het buitenland. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Guingamp.

Nadien passeerden Clermont Foot (2009-2011), Cherbourg (2011-2013), Carquefou (2013-2014) en Grenoble (2014-2018) de revue. Met Guingamp zorgde hij in 2009 voor een enorme verrassing in Frankrijk door als tweedeklasser de Franse beker te winnen.

De middenvelder speelde voor de jeugdelftallen van Portugal, maar kon zijn grote talent niet bevestigen. Hij speelde voornamelijk in de tweede en derde klasse in Frankrijk.

Pinto-Borges is na de Franse aanvaller Nils Bouekou en de Noorse doelman Anders Kristiansen de derde zomertransfer van Union in het tijdperk van kersvers voorzitter Tony Bloom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Union Sint-Gillis, Steven Pinto-Borges

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni