Union maakt 0-2 achterstand goed tegen Tubeke

De supporters van Union konden drie keer juichen in het laatste kwartier.

Union heeft zaterdag op de 12e speeldag van eerste klasse B met 3-2 gewonnen van AFC Tubeke. De Brusselaars wisten in het laatste kwartier een 0-2 acheterstand om te buigen en houden zo hun kansen gaaf met het oog op de periodetitel.

Een vroege owngoal van Pietro Perdichizzi (8.) en een doelpunt van Marco Weymans (70.) zorgden ervoor dat Union bijna de hele wedstrijd moest achtervolgen. Toch wisten de Brusselaars de wedstrijd in een kwartiertje volledig om te gooien.

Na de doelpunten van goudhaantje Youssouf Niakaté (80.) en Roman Ferber (83.) zag het er naar uit dat Union een puntje uit de brand ging slepen. Maar diep in de blessuretijd schonk de Zuid-Afrikaan Percy Tau (90.+4) de thuisploeg nog de drie punten.

Met het oog op de felbegeerde periodetitel mocht Union geen punten morsen tegen Tubeke. Na het duel volgen er immers nog drie moeilijke wedstrijden tegen Beerschot Wilrijk, Lommel en KV Mechelen.

Union (20 punten) neemt in de stand tijdelijk de leiding over van KV Mechelen (18 punten), dat later op de avond Roeselare ontvangt. Lommel, dat zondag thuis tegen Westerlo speelt, volgt op 18 punten. Tubeke is de rode lantaarn in de eerste klasse B. De Waals-Brabanders hebben na 11 speeldagen slechts 6 punten kunnen sprokkelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?