Teddy Teuma van Royale Union Saint-Gilloise RUSG heeft net op eigen veld gescoord tegen KRC Genk in de wedstrijd van 14 mei 2023

| Mei 2023: Teddy Teuma heeft net gescoord tegen KRC Genk.

Union moet op zoek naar nieuwe aanjager: Teddy Teuma verhuist naar Reims

07/07/2023
Updated: 07/07/2023 18.59u

De 29-jarige Teddy Teuma komt volgend seizoen uit in de Franse competitie. Stade Reims wordt zijn nieuwe club. Teuma was bij Union niet alleen spelverdeler, maar ook aanjager en enkele seizoenen aanvoerder.

De Frans-Maltese middenvelder verhuist voor 8 miljoen euro naar Reims, waar hij een contract voor 3 jaar ondertekent.

Teuma was de verpersoonlijking van het sprookje dat Union de afgelopen jaren beleefde. Hij had niet alleen een groot aandeel in de promotie naar eerste klasse, twee jaar geleden, maar zette ook in de Jupiler Pro League de lijnen uit.

Voor de 29-jarige Franse middenvelder, die intussen voor de Maltese nationale elf uitkomt, is het een terugkeer naar zijn geboorteland. In januari 2019 werd hij door Union weggeplukt bij het Franse Red Star, voordien kwam hij in eigen land in de lagere reeksen voor Boulogne en Hyères uit.

Afgelopen seizoen werd Union derde, waardoor het voor het tweede jaar op rij zal uitkomen in de Europa League. Daar werden vorig seizoen de kwartfinales bereikt. Teuma droeg 164 keer het Union-shirt. Hij was er goed voor 31 doelpunten en 44 assists.

Op de Pro League Awards eindigde hij begin vorige maand in de verkiezing van de beste speler van het seizoen op een tweede plaats, na winnaar Mike Trésor van KRC Genk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Teddy Teuma , Union Saint-Gilloise , Stade Reims

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni