| Grosjean staat sinds 2015 aan het hoofd van Union. Afgelopen seizoen behoedde hij het stamnummer 10 voor de degradatie.

Voetbalclub Union heeft dinsdag de samenwerking met trainer Marc Grosjean beëindigd. Clubbestuur en coach raakten het niet eens over de weg die Union in de toekomst moet bewandelen. Daarom beslisten ze na een samenwerking van drie jaar niet langer samen verder te gaan.

De 59-jarige Grosjean staat sinds de zomer van 2015 aan het roer bij de Unionisten. De Brusselse traditieclub was nog maar net teruggekeerd naar de tweede klasse en stond voor een aartsmoeilijke opdracht. Door de competitiehervorming moest Union immers minstens de top acht halen om zo in de toekomstige eerste klasse B te mogen aantreden. Grosjean slaagde met glans voor zijn opdracht. Het stamnummer 10 eindigde op de zesde plaats, de hoogste notering sinds 1977.

Van play-offs naar degradatiestrijd

Ondanks een tijdelijke verhuis uit het Joseph Mariënstadion deed Union het seizoen daarop nog beter. Dankzij een vierde plaats mocht de club opnieuw proeven van eersteklassevoetbal. In play-off 2 gooiden de Unionisten hoge ogen: KV Mechelen, Waasland-Beveren en STVV werden geklopt, het grote Standard werd op een gelijkspel gehouden.

Afgelopen seizoen was het omgekeerde verhaal. Union raakte maar niet weg uit de kelder van 1B en had play-offs nodig om het behoud te verzekeren. Daarin werd maar één keer gewonnen, al was het meteen de belangrijkste zege van het seizoen. Door Tubeke te verslaan behoede Grosjean Union voor de degradatie naar het amateurvoetbal.

Tony Bloom

De voorbije week maakte het Union-bestuur de balans op van het seizoen. Uit de gesprekken met Grosjean bleek het verschil in visie onoverkomelijk. Over de toekomst van de elfvoudige landskampioen hangt bovendien nog veel mist.

Deze week zou er nog een akkoord gevonden worden met investeerder Tony Bloom. In het seizoen waarin Union terugkeert naar het mythische Dudenpark, zou de Britse miljardair voor een serieuze kapitaalsinjectie kunnen zorgen. Het is niet duidelijk in welke mate de contacten met Bloom een invloed hebben om de beslissing om niet verder te gaan met Grosjean.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Marc Grosjean, Union Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni